Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Meebits NFT säljer för sex siffror som Larva Labs-banker $ 80 miljoner


Viktiga takeaways

  • Larva Labs, skaparna av de ikoniska CryptoPunks och Autoglyphs NFT-samlingarna, presenterade en ny metaversfokuserad serie som heter Meebits igår.
  • Punk- och Glyph-ägare kunde prägla sina egna Meebits gratis, medan en offentlig release av 9000 NFT-enheter sålde slut inom några timmar.
  • Ursprungligen prissatt till 2,5 ETH, har serien varit splittrande. En del har sedan sålt för sexsiffriga belopp på sekundärmarknaden.

Dela den här artikeln

Larva Labs, kreativen bakom de älskade CryptoPunks och Autoglyphs NFT, har lanserat en ny samling. Meebits orsakade en storm igår, men vissa höjde ögonbrynen till ingångspriset.

Larva Labs avslöjar Meebits

“Meebits” är en serie med 20 000 distinkta 3D-avatarer som är utformade för att användas i metaversen. I en bloggbit som tillkännagav samlingen skrev Larva Labs att de “hoppas att Meebits blir 3D-avataren för virtuella världar, spel och VR. ”

På vissa sätt liknar samlingen nära CryptoPunks. Varje Meebits karaktär kommer med olika attribut som anger en nivå av knapphet. Skelett, besökare och robotar är till exempel mycket knappare än människor.

Samlingen gick ursprungligen live med ett community-bidrag som gjorde det möjligt för Punk- och Autoglyphs-ägare att prägla sina egna Meebits gratis. En karaktär kan prydas per Punk eller Glyph, vilket gjorde det möjligt för de med flera Larva Labs-bitar att ta ett stort utbud av Meebits-samlingen. Gemenskapens präglingsperiod är live i en vecka.

Strax efter att gemenskapsbidraget startade, gick en offentlig försäljning av 9000 Meebits live i ett holländskt auktionsformat.

De var ursprungligen prissatta till 2,5 ETH– cirka 8 400 dollar till dagens priser. Priset på NFT: erna sjönk då tiden gick, även om de flesta bitarna snabbt snappades upp. Inom sex timmar efter att ha gått live sålde den offentliga utgåvan. Detta innebar att en Meebit prissattes över 2,4 ETH vid försäljningstiden.

Enligt data från Dune AnalyticsLarva Labs gjorde svindlande 79 947 566 miljoner dollar från den offentliga försäljningen.

Meebits försäljning visar sig splittras

Även om det holländska auktionsformatet användes för att fastställa det verkliga marknadsvärdet för serien tog många kryptoföljare skott till den ursprungliga prislappen.

Några pekade på den senaste LazyApes-försäljningen som gick live förra veckan och blev NFT-gemenskapens samtal under helgen. De prissattes till en mycket billigare 0,08 ETH, men skaparna har inte samma prestige som Larva Labs gör.

Dessutom, genom att generöst belöna tidiga Larva Labs-anhängare, berikade gemenskapens bidrag effektivt de som redan har dragit nytta av Larva Labs (Punks and Glyphs hämtar ögonvattnande summor på sekundärmarknaden idag). Medan sådana luftdroppar ofta ses positivt i NFT- och DeFi-rymden, tillåter de sällan användare att hamna flera bitar i en sällsynt serie.

Gemenskapens präglingsperiod löper ut nästa vecka, vilket innebär att vissa nya bitar kan börja dyka upp på sekundärmarknaden under de närmaste dagarna. Flera av de vanligaste mänskliga Meebitsna är redan listade på OpenSea med ett bottenpris under 2,4 ETH.

Men som förväntat har de sällsynta karaktärerna i serien snabbt kommenderat höga prisvärderingar. Igår, en besökare, som löst liknar de eftertraktade utomjordingarna i CryptoPunks-serien, såld för 303 ETH. Under tiden såldes en robot och skelett för 110 ETH och 99 ETH respektive.

En dissekerad karaktär, som anses vara bland de mest knappa i samlingen, har fått flera miljoner dollar erbjudanden. Dess för närvarande listad för 2888 ETH.

Mitt i konversationen på Crypto Twitter delade Larva Labs en anteckning som uttryckte sitt tack till samhället. “Vilken fantastisk dag, tack alla!” de skrev.

Meebits-lanseringen är inte det enda Larva Labs arbetar med den här månaden: den 11 maj kommer nio CryptoPunks att säljas på Christie’s, auktionshuset som sålde Beeples magnum opus NFT för 69,34 miljoner dollar i mars. Uppsättningen beräknas hämta 7-9 miljoner dollar.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

DeFi Wallet länkar Aave, Uniswap och Compound Straight to Bankkonto

Bitcoinguide

Facebook köpte inte Bitcoin, men Crypto Whales gjorde det

Bitcoinguide

DeFi Project Spotlight: Small-Cap Lending Platform Cream Finance

Bitcoinguide