Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Medgrundare av Sydafrikas Crypto Index Fund avslöjar planen att lansera landets första Bitcoin ETF – Finance Bitcoin News


Earle Loxton, grundare av EC10 (tidigare DCX Capital), institutionen bakom den sydafrikanska kryptoindexfonden, säger att planer pågår för att starta landets första börshandlade fond (ETF). ETF förväntas erbjuda sydafrikanska institutionella investerare ett indirekt sätt att få exponering för bitcoin.

Enligt Loxton kommer en ansökan om denna ETF snart att lämnas in till Johannesburg Stock Exchange (JSE). Loxton avslöjar emellertid också i en podcast att EC10 tillsammans med Easy Equities initialt kommer att prioritera att hitta en lämplig depå för sina kryptotillgångar innan ansökan fortsätter. Loxton förklarade:

För att komma till den nivå där vi kommer att uppfylla kraven för ett listat instrument behöver vi definitivt tjänster från en dedikerad, reglerad och registrerad vårdnadshavare.

Därför, som en del av en överenskommelse, kommer Easy Equities, som förvärvade den kontrollerande andelen i DCX Capital 2020, att hjälpa till att säkerställa en depåförvaltares tjänster. Denna depå lagrar säkert några av de tio kryptotillgångarna som utgör EC10-indexet.

Under podcasten tog Loxton också tid att förklara beslutet att höja EC10-förvaltningsavgifterna från 1% till 2%. För att motivera avgiftshöjningen sa fondens medgrundare:

“För att vara helt ärlig mot dig på 1%, skulle vi aldrig göra en vinst med 1% som växer i den takt.”

Loxton tillägger också att eftersom verksamheten, som nu har tillgångar på 27 miljoner dollar under förvaltning, upplevde en långsam start, var det därför vettigt att höja avgiften. EC10-indexfonden.

Tror du att JSE nu är redo att godkänna en krypto-ETF? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

AIOZ Tube föreställer sig innehållsströmning för den digitala generationen

Bitcoinguide

Feds vice ordförande för tillsyn uppmanar bankregulatorer att ägna mer uppmärksamhet åt kryptovaluta – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Cash-Powered Onlycoins syftar till att konkurrera med den populära innehållsplattformen Onlyfans – Delningsekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide