Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Marknader lyfter Bitcoin, lämnar Ethereum för björnarna


Viktiga takeaways

  • Bitcoin sitter på toppen av stabilt stöd medan nätverksaktiviteten antyder att en hausseartad impuls pågår.
  • Ethereumhvalar verkar boka vinster som ökar presset till ETH.
  • Med tanke på tvetydigheten mellan dessa kryptovalutor måste investerare ägna stor uppmärksamhet åt deras respektive support- och motståndsnivåer.

Dela den här artikeln

Den kinesiska teknikjätten Meitu tillkännagav tilläggsköpet av 386 BTC och 16 000 ETH. Medan ökningen av uppköpstrycket snabbt återspeglades i priser, presenterar Bitcoin och Ethereum motsatta utsikter.

Bitcoin Whales gör nätverksstänk

Bitcoins imponerande prisåtgärd har hållits i en stigande parallell kanal sedan slutet av december 2020.

Varje gång BTC har stigit till denna tekniska formations övre gräns sedan dess, avvisas den och återgår till den nedre kanten. Från denna punkt tenderar det att komma tillbaka, i överensstämmelse med en kanals egenskaper.

Efter den senaste omprovningen av kanalens mellersta trendlinje, studsade Bitcoin av denna supportnivå och undvek en brant korrigering till 46 000 $.

Med tanke på institutionella investerares ökande intresse är det rimligt att anta att en ökning av köptrycket kan se att BTC stiger mot kanalens övre gräns på $ 70.000.

Prisdiagram för Bitcoin i amerikanska dollar
BTC / USD på TradingView

När man tittar på kapitalrörelsen hos innehavare som äger miljontals dollar i Bitcoin, allmänt känd som valar, verkar oddsen gynna tjurarna.

Antalet on-chain transaktioner med ett värde större än 100 000 dollar har ökat med nästan 37% under de senaste tio dagarna. Faktum är att stora transaktioner har ökat från låga 19 000 den 6 mars till nästan 27 000 transaktioner per dag.

Historiska data tyder på att när antalet stora transaktioner i Bitcoin-nätverket börjar öka, följer priserna. Om detta mått driver högre höjder kommer BTC att vara på rätt väg för ett nytt prisrekord.

Stora ETH-transaktioner från IntoTheBlock
Stora ETH-transaktioner från IntoTheBlock

IntoTheBlocks In / Out of the Money Around Price-modell (IOMAP) avslöjar att över 95% av alla BTC-token i omlopp förvärvades till ett lägre pris än Bitcoins nuvarande marknadsvärde. Endast 4,60% av dessa mynt köptes på en högre nivå.

Dessa siffror indikerar att det mesta av investerarbasen bakom Bitcoin är “In the Money”, och det kommer att kräva en betydande mängd försäljningspress för att sänka priserna.

In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock
In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock

Icke desto mindre kommer en oförutsedd händelse som orsakar panikförsäljning bland investerare sannolikt att innehålla 55500 dollar. Nästan 830 000 adresser hade tidigare köpt 490 000 BTC runt denna priszon, vilket gav Bitcoins uppåtgående betydande stöd.

Endast en daglig ljusstake nära $ 55 500 kan sätta på tjurrallyt och leda till en korrigering till $ 50 000.

Ethereum lutar sig bearish som säljer tryckmontering

Ethereum verkar utveckla ett huvud-och-axelmönster på sitt 12-timmarsdiagram efter en tio dagar lång konsolideringsperiod. En nedgång till installationens halsringning på 1 740 dollar hjälper till att skapa den högra axeln.

Detta tekniska mönster uppskattar att en ökning av försäljningstrycket bakom kan leda till en brant korrigering när den högra axeln bildas. Genom att skära genom supportnivån på 1 740 dollar kan Eters marknadsvärde sjunka med 10% mot, vilket sätter ETH till ett mål på 1 560 USD

Detta mål bestäms genom att mäta avståndet mellan mönstrets huvud och halsen och lägga till det i brytpunkten.

Ethereum-prislista för amerikanska dollar
ETH / USD på TradingView

Med tanke på sannolikheten för en nedgång, verkar det som om stora investerare har laddat ner några av sina ETH-väskor för att återbetala denna symbol till rabatt.

Santiments distributionsschema för innehavare visar att försäljningstrycket bakom Ethereum ökade dramatiskt under den senaste veckan. Antalet adresser som innehöll 10 000 till 100 000 ETH minskade. Ungefär 14 valar lämnade nätverket eller omfördelade sina tokens, vilket motsvarar en nedgång på 1,2% under en så kort period.

Vid första anblicken kan den senaste tidens minskning av antalet stora investerare bakom Ether verka obetydlig. När man överväger att dessa valar har mellan $ 18 miljoner och $ 180 miljoner i Ether, kan den plötsliga ökningen av trycket nedåt översättas till miljoner dollar.

ETH Holders Distribution av Santiment
ETH Holders Distribution av Santiment

Ändå visar transaktionshistoriken att Ethereum sitter på toppen av en stor efterfrågan med lite eller inget motstånd.

Ungefär 1 miljon adresser hade tidigare köpt mer än 14 miljoner ETH mellan $ 1 770 och 1 830 $. Ett sådant stort intresseområde kan ha förmågan att absorbera eventuellt försäljningspress bakom detta altcoin. Men att bryta igenom det kommer att bekräfta huvud-och-axelmönstrets baisse utsikter.

In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock
In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock

Det är värt att notera att så länge Ethereum kan hålla sig över 1800 $ efterfrågan, kommer de baisseartade utsikterna att vänta.

Om köporder skulle öka runt denna prisnivå kommer ETH troligen att testa rekordhöga tider med tanke på bristen på motståndsnivåer framöver.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Alpha Finance utnyttjades i $ 37,5 miljoner attack

Bitcoinguide

DeFi Project Spotlight: Bancor, The Dark Horse Decentralized Exchange

Bitcoinguide

Resultatrapport avslöjar Coinbase nu head-to-head med NYSE, NASDAQ

Bitcoinguide