Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Marknader återaktiverade medan tillgångslån är pausad – Säkerhet Bitcoin News


Efter Cream Iron Bank-flashlansattacken har preliminära resultat från en sond visat att kontrakt och marknader fortfarande fungerar normalt. Som ett resultat har marknader nu återaktiverats medan tillgångsupplåningsfunktionen har pausats. Cream-teamet avslöjar också att utredningarna fortsätter.

Utnyttjandet

Efter exploateringen sjönk värdet på Cream-protokollet från drygt 280 dollar den 12 februari till 186,48 dollar 24 timmar senare. I skrivande stund visar Messari-data att token hade återhämtat sig, även om den mestadels har varit under $ 230.

Cream Iron Bank $ 36 M Flash Attack Attack: Marknader återaktiverade medan tillgångslån är pausad

Under tiden, i hans analys av exploateringen avslöjar forskaren Igor Igamberdiev att angriparen (arna) hade “använt Alpha Homora för att låna Synthetix stablecoin från Ironbank.” Han tillägger att “varje gång de (skulle) låna dubbelt så mycket som i den föregående.” Angriparen gjorde detta genom två transaktioner och när de lånar tillbaka pengarna till Ironbank skulle de få Yearn Synthetix stablecoin.

Enligt Igamberdiev hade angriparen vid något tillfälle säkrat ett 1,8 miljoner USDC flash-lån från Aave v2. Detta flash-lån byttes sedan ut med Synthetix stablecoin för vidareutlåning till Ironbank.

Miljoner häftade

Med liknande taktik skulle angriparen / tecknarna ta ett ännu större lån. I sin Twitter-tråd förklarar Igamberdiev:

Dessutom tas ett $ 10 miljoner flash-lån, som också används för att öka antalet Yearn Synthetix stablecoin. I slutändan når antalet Starn Synthetix-stablecoin otroligt mycket, vilket gör att de kan låna allt från Iron bank.

Följaktligen fortsatte angriparna att låna stablecoins till ett värde av 13,4 miljoner dollar samt inslagna ETH värderade till över 23 miljoner dollar.

I skrivande stund hade det avslöjats att skulden till följd av attacken “inte kommer att vara mellan användare och Alpha Homora.” Istället blir det Alpha Homora och Iron Bank som måste “hitta en lösning som löser skulden mellan de två protokollen.”

Vad tror du måste göras för att förhindra framtida flash-lånattacker? Du kan berätta för oss vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Messari.io,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Gratis TON DeFi Alliance för att leda den decentraliserade ekonomins tillväxt av TON Blockchain – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Populär Bobblehead-tillverkare Funko tillkännager ny uppställning av NFT-produkter – Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin kostar 60 000 dollar efter att PayPal tillkännagav Crypto Checkout Service

Bitcoinguide