Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

Market Wrap: Bitcoin möter efter att ha passerat $ 50K psykologisk nivå till $ 52K


Bitcoin gick över $ 52 000 onsdag, med ett börsvärde på nära $ 1 biljon dollar.

  • Bitcoin (BTC) handlar runt $ 52,231,69 från och med 21:00 UTC (16:00 ET). Få 7,16% under det föregående dygnet.
  • Bitcoins 24-timmarsintervall: $ 48,430.80- $ 52,536.47 (CoinDesk 20)
  • BTC handlar över sina genomsnitt på 10 timmar och 50 timmar i timdiagrammet, en haussignal för marknadstekniker.

Bitcoin-handel på Bitstamp sedan 15 februari.
Källa: TradingView

Bitcoin-volym på större börser.
Källa: CoinDesk

Bitcoin befinner sig i ”okartat territorium”, säger Hunain Naseer, seniorredaktör på OKEx Insights, efter att priset steg till en ny heltidshöjd över $ 52 000, bara en dag efter att den passerade den psykologiska tröskeln på $ 50 000.

Prisvolatiliteten är fortsatt hög jämfört med större makrotillgångar inklusive Standard & Poor’s 500-index för aktier, guld och obligationer.

Källa: CoinDesk Research, St. Louis Fed, Yahoo Finance

“Vi kan förvänta oss en viss konsolidering mellan $ 50 000 och $ 52 000, med en eventuell omprövning av supporten på $ 49 000”, tillade Naseer.

Läs mer: Bitcoin är redo för kortsiktiga vinster efter $ 51 000 då MicroStrategy ökar skulden

En haussignal: en stor mängd stabila valutareserver på kryptovalutabörser, enligt data från Sydkoreas baserade kryptodataföretag CryptoQuant. Det kan visa att näringsidkare flyttar stablecoins på plats så att de kan köpa snabbt om priset är rätt.

”Så många stablecoins i börser” jämfört med bitcoin som hölls på börser, sade Ki Young Ju, VD för CryptoQuant, till CoinDesk och påpekade att försäljningstrycket är relativt lågt.

Förhållandet mellan bitcoin reserverat på alla börser och alla stablecoin som hålls på alla börser har minskat sedan början av året.
Källa: CryptoQuant

På derivatmarknaden loggade bitcoin-futures på Chicago-baserade CME en rekordhög handelsdag och en total ränta på tisdag, enligt data från blockchain-analyswebbplatsen Skew. Den förhöjda aktiviteten kan vara en indikator på stigande efterfrågan på bitcoin från institutionella investerare.

Källa: Skev

Institutionellt intresse för bitcoin återspeglas också i en annan marknadsindikator som kallas Coinbase-premien, en mätning av prisskillnaden mellan Coinbase Pro: s BTC / USD-par och Binances BTC / USDT-par, säger CryptoQuants Ki. Antalet vände positivt på onsdagen.

“Coinbase [U.S. dollar] valar är som portvakter ”på tjurmarknaden, sa Ki om investerare med stora innehav.

Ether konsoliderar, institutionellt intresse för futures ökar

Ether (ETH), den näst största kryptovalutan med börsvärde, var uppe på onsdagen och handlade runt 1 828,15 $ och klättrade 4,45% på 24 timmar från 21:00 UTC (16:00 ET).

På den tekniska sidan befinner sig eter i en konsolideringsfas efter att ha tappat kortsiktig fart, enligt Katie Stockton, teknisk analytiker för Fairlead Strategies.

“Jag ser konsolideringen som hälsosam inom ramen för dess branta uppåtgående trend”, sa Stockton. “Det 20-dagars glidande genomsnittet på 1 566 dollar är ett mått på initialt stöd.”

Läs mer: Coinbase, redo för allmän notering, får 77 USD värdering från Nasdaqs privata marknad

Ethers korrelation med bitcoin har varit platt denna månad på cirka 0,68, efter att den flyttade ner till så lågt som 0,55 i januari.

”Så länge bitcoin stannar över $ 49 000 kan vi förvänta oss ett sammanträde i altcoins, inklusive eter,” sa OKEx Insights Naseer. “Men det kommer bara att hända när bitcoins volatilitet sjunker lite.”

Källa: CoinDesk

Samtidigt har det institutionella intresset för eterterminer ökat betydligt, enligt uppgifter från blockchain-analysföretaget Glassnode.

Källa: Glassnod

”En vecka efter lanseringen av eterterminer på CME nådde den dagliga handelsvolymen totalt 75,8 miljoner dollar igår – vilket nästan fördubblade fredagens volym på 40 miljoner dollar,” Glassnode skrev i en tweet Onsdag. “Under tiden har det öppna intresset ökat till 62 miljoner dollar.”

Lanseringen av CME: s nya eter-terminskontrakt förra veckan kan vara en anledning till att eters pris har underpresterat, säger näringsidkaren och analytikern Alex Kruger.

Läs mer: Ethereums favoritförlustfria lotteri kommer att lufta sin pooltoken idag

“Ether är en hög beta-tillgång för bitcoin, och den ska gå i linje”, sa Kruger. “Ibland startar sin egen uppsättning tekniska och / eller grundläggande drivkrafter och gör prisbanor eller prestationsskillnader.”

Andra marknader

Digitala tillgångar på CoinDesk 20 är mestadels i grön onsdag. Anmärkningsvärda vinnare från 21:00 UTC (16:00 ET):

  • Oljan ökade med 0,37%. Pris per fat West Texas Intermediate råolja: 61,22 $.
  • Guld var i rött 1,09% och på $ 1775,03 vid presstiden.
  • Den amerikanska statsobligationsräntan på tio år föll på onsdag och sjönk till 1,286%.

CoinDesk 20: de tillgångar som betyder mest för marknaden

Source link

Related posts

Tesla tappade Coinbase för $ 1,5 miljarder Bitcoin Köp: Rapportera

Bitcoinguide

DeFi Protocols Cream Finance, Alpha utnyttjad i Flash Loan Attack; $ 37,5 miljoner förlorade

Bitcoinguide

Goldman Sachs, JPMorgan, UBS handlar med en ETP som är knuten till Polkadots Crypto

Bitcoinguide