Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Människor borde veta att Bitcoin och Wall Street Bitcoin är två olika saker helt


Chief Investment Officer på Second Foundation Partners, Ben Hunt, tror att Bitcoin som går vanligt släpper sitt ursprungliga användningsfall och ger oacceptabla kompromisser.

Den ledande kryptovalutan grundades på principerna att vara tillståndslös och censurbeständig. Kort sagt, ett sätt att hålla fast vid anläggningen. Men med Wall Street som alltmer samarbetar med Bitcoin för sina egna syften ser Hunt en kommande Bitcoin-identitetskris framöver.

Institutionerna kommer på ett stort sätt

Nyligen har institutioner gått in i Bitcoin på ett stort sätt. En populär metod för institutioner att investera i den ledande kryptovalutan är via Grayscale kapitalförvaltare.

Gråskala behandlar endast ackrediterade investerare. Detta betyder att de tjänar individer som tjänar mer än 200 dollar per år och en nettovärde på över 1 miljon dollar. Eller när det gäller organisationer, enheter med mer än 5 miljoner dollar i likvida medel eller alla fördelaktiga ägare som uppfyller kriterierna för individer ovan.

Grayscales Q4 2020-rapport visade att förra årets totala inflöden motsvarade fyra gånger det kumulativa inflödet från de föregående sju åren. Med över hälften av 2020 kommer det sista kvartalet 2020.

$ 3 miljarder dollar kvartal: Gråskala upplevde en oöverträffad efterfrågan på investerare med cirka 3,3 miljarder dollar i inflöden. Investeringar i produktfamiljen Grayscale översteg 5,7 miljarder dollar under 2020, mer än fyra gånger det kumulativa inflödet av 1,2 miljarder dollar i produkterna från 2013-2019. ”

Några stora Wall Street-spelare flyttar också direkt in i Bitcoin själva. Gilla BNY Mellon, Goldman Sachs och Morgan Stanley, för att nämna några, har alla gett sitt godkännande.

Deras plötsliga intresse för Bitcoin är av många skäl. Ett vanligt tema från banker är den växande investerarnas aptit för kryptovalutor. Det finns också säkringsberättelsen som får fart när investerare stöder för en kommande ekonomisk implosion.

Uppfinnaren Satoshi Nakamoto avsåg att hans skapelse skulle fungera som ett alternativ, till och med en ersättning, för “systemet”. Men som Hunt påpekar, undergräver det systemet långsamt för sina egna medel.

Bättre att kväva Bitcoin än att förbjuda det

Många kallade 2020 året för institutionella Bitcoin-investeringar. Till och med tillskriva sin paus på 20 000 dollar och den efterföljande uppgången till institutionella pengar som strömmar ut på marknaderna. Hur som helst gjorde Q4: s otroliga prestanda det svårt att ignorera BTC.

Medan vissa investerare, inklusive Ray Dalio och Jim Rogers, tror att ett förbud kan komma, tar Hunt en annan uppfattning. I stället för att förbjuda den ledande kryptovalutan ser Hunt att myndigheter slår tillbaka med “gyllene handbojor och administrativ övervakning.”

Han beskriver strategin som ett sätt att tillgodose och svälja Bitcoin, vilket är vad de har gjort med all annan ekonomisk innovation. Att lägga till är att föredra att kväva sitt censurmotstånd och göra det till ett annat Wall Street-spelbord. Resultatet av detta är en framtid där människor uppmuntras att köpa Bitcoin.

”Eftersom den konstnärliga Bitcoin-identiteten som jag beundrar och värdesätter har undergrävts av kastreringsmaskinen i Wall Street och det regulatoriska panoptikonet från US Treasury Dept.

För det som gjorde Bitcoin speciellt i första hand är nästan förlorat, och det som återstår är en falsk och konstruerad berättelse som finns i service till Wall Street och Washington snarare än i motstånd. ”

Verkligheten är att de flesta investerare, oavsett om de är libertariska eller inte, bryr sig bara om vinsterna. Samtidigt kan Bitcoins budskap utspädas med institutionellt engagemang, det främsta problemet för de flesta är fortfarande att tjäna pengar.

Bitcoin dagligt diagram

Source: BTCUSD on TradingView.comSource link

Related posts

Studien hittar kryptovalutabedrägerier ökade 40% 2020, prognoser en ökning med 75% år 2021 – Säkerhet Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Aaves integration med Polygon maximerar vinsten

Bitcoinguide

PARSIQ: s IQ-protokoll lanseras och driver framtidens Tokenized-SaaS ekosystem – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide