Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Man förlorar livbesparingar för falsk Bitcoin iOS-app – över en miljon dollar i BTC dränerad – Bitcoin News


Nyligen förlorade en individ alla sina livssparande på nolltid efter att han laddade ner en skadlig och falsk Trezor-applikation till sin iOS-smartphone från Apples App Store. Phillipe Christodoulou förlorade 17,1 bitcoin eller mer än en miljon dollar av kryptovalutan med dagens valutakurser. Christodoulou redogjorde för att han är mer upprörd över Apple än hackarna som stal hans värdefulla digitala tillgångar.

Individen förlorar sina livsbesparingar – 17 Bitcoin borta

Skadliga och falska applikationer för smartphones kan vara ett problem för kryptoanvändare och inte så länge sedan, Phillipe Christodoulou, förlorade över 17 BTC. Vid stöldens tid var hans stash värt över $ 600 000, och idag skulle det vara över en miljon dollar. Vid det speciella tillfället ville Christodoulou kontrollera sin balans, så han gick över till Apples App Store och laddade ner den falska Trezor-applikationen för iOS. Trezor erbjuder dock inte en sådan applikation och faktiskt hade företaget varnat om problemet under en tid nu.

Den 2 december 2020 tillverkade hårdvaruplånboken twittrade om en liknande bluffapplikation i Googles Play Store. “En varning till alla Android-användare som äger Trezor-enheter”, varnade företaget vid den tiden. ”Den här appen är en bluff och har ingen relation till SatoshiLabs och Trezor. Vi har redan rapporterat det till Google-teamet. Bekräfta alltid åtgärder på din enhet och skriv aldrig ord förrän din Trezor ber dig. ”

Koalition för App Fairness Executive säger “Apple driver myter om användarnas integritet och säkerhet”

Applikationen Christodoulou laddade ner var inte bara en falsk lura, men de skadliga hackarna stal också hans pengar. Christodoulou säger att han är mer het på Apple och att han en gång var en lojal Apple-kund. ”De förrådde det förtroende jag hade till dem,” berättade Christodoulou för pressen. “Apple förtjänar inte att komma undan med detta.” Apple ska göra due diligence och applikationer som laddas ner från App Store utropas som säkra.

“Studie efter studie har visat att App Store är den säkraste appmarknaden i världen”, betonade Apple-talesmannen Fred Sainz. Enligt en rapport från Washington Post är Meghan DiMuzio, verkställande direktör för Koalitionen för App Fairness dock inte enig.

“Apple driver ofta myter om användarnas integritet och säkerhet som ett skydd mot sina konkurrenshämmande App Store-metoder”, förklarade DiMuzio. “Sanningen är att Apples säkerhetsstandarder tillämpas inkonsekvent i alla appar och bara tillämpas när det gynnar Apple.”

Vad tycker du om killen som förlorade 17 bitcoin från bluffapplikationen? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

$ 600k, 17,1 bitcoin, 17,1 BTC, App Store, Apple, Apple-talesman, Bitcoin, Bitcoin (BTC), BTC, Fake Trezor App, Fred Sainz, IOS, livbesparingar, Meghan DiMuzio, miljoner dollar, Phillipe Christodoulou, falsk app, falsk bitcoin-app, Trezor

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Krusning för att avyttra andel i Moneygram strax efter tillkännagivandet av ett affärsförhållande – Fintech Bitcoin News

Bitcoinguide

Sekretess Coin Verge lider tredje 51% attack, analys visar 200 dagar av XVG-transaktioner raderade – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

En Ledger Hardware Wallet är den bästa lösningen för att skydda och äga dina privata nycklar – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide