Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

MakerDAO, Centrifuge Få Real World-lån till DeFi


Viktiga takeaways

  • MakerDAO: s gemenskap har röstat för att införa reallån.
  • Centrifuganvändare kan nu sätta in verkliga tillgångar i en pool för att ta emot DAI.
  • Skuldtaket har ursprungligen satts till 5 miljoner DAI.

Dela den här artikeln

DeFi tar ännu ett steg framåt när MakerDAO och Centrifuge lanserar reallån.

MakerDAO lanserar verkliga säkerheter

MakerDAO och Centrifuge har gått samman för att införa reallån till tillgångar i DeFi.

New Silver, en lånepool på Centrifuge Tinlake, låter nu användare finansiera lån med MakerDAO som kreditfacilitet. MakerDAOs community godkände en omröstning för att starta uppdateringen förra veckan.

Integrationen gör det möjligt för alla att sätta in tillgångar i en Centrifuge-pool för att få ett lån som betalats i DAI. Dessa tillgångar kan omfatta bilar, fastigheter eller någon annan typ av fysisk tillgång som kan digitaliseras. Hittills har MakerDAO endast stöttat kryptotillgångar som ETH och WBTC som en form av säkerhet.

Det fungerar genom att skapa DROP-tokens när en Centrifuge-användare släpper en NFT av en verklig tillgång i Centrifuges pool. Maker Vault kommer sedan att prägla DAI för att finansiera lånet. Skuldtaket har satts till 5 miljoner DAI, medan stabilitetsavgiften är satt till 3,5%. Uppdateringen fungerar på samma sätt som en kreditgräns som används i traditionell bankverksamhet, förutom att den körs 24/7 på smarta kontrakt. Det betyder att det kommer att vara både tillståndslöst och pålitligt, vilket gör det möjligt för alla med en Ethereum-adress att få omedelbar likviditet genom att låsa sina tillgångar.

Sébastien Derivaux, chef för MakerDAO: s Real World Finance Core Unit, förklarade att integrationen markerar ett steg framåt för DeFi och gör MakerDAO säkrare. Han sa:

”Denna integration främjar inte bara DeFi utan ger också många fördelar för MakerDAO-ekosystemet. Genom att diversifiera DAI-säkerheten och lägga till icke-kryptorelaterade tillgångar ökar det DAI-säkerheten och gör den extremt stabil. Denna åtgärd kommer också att hjälpa MakerDAO att möta den ökande efterfrågan på DAI genom att utnyttja en tillgångsslag på flera biljoner dollar. ”

MakerDAO ses som ett ”blått chip” i DeFi-ekosystemet. Den innehåller för närvarande över 9 miljarder dollar i totalt värde låst, det högsta av något DeFi-protokoll. Det fungerar genom att låta användare låsa tillgångar som säkerhet för att prägla DAI, en ERC-20-stablecoin.

Integrationen av Centrifuge gör det möjligt för företag att få tillgång till likviditet genom att låsa sina finansiella tillgångar och hjälpa till att öppna finanssystemet. I pressmeddelandet avslutas:

“Så här kommer DeFi att äta CeFi.”

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH. De hade också exponering för MKR i ett kryptovalutaindex.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Uniswap blir första DEX för att nå 100 miljarder dollar

Bitcoinguide

Bitcoin och Ethereum kan se en likviditetskris

Bitcoinguide

Ethereum 2.0 Staking Protocol StakeWise samlar $ 2 miljoner, tillkännager styrningstoken

Bitcoinguide