Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

MakerDAO-användare börjar prägla DAI med verkliga tillgångar


Viktiga takeaways

  • MakerDAOs community har godkänt en omröstning för att införa reallån.
  • Centrifuganvändare kan nu sätta in verkliga tillgångar i en pool för att ta emot DAI.
  • Skuldtaket har ursprungligen satts till 5 miljoner DAI.

Dela den här artikeln

Användare kan nu använda bilar och fastigheter för att finansiera sina lån på MakerDAO.

MakerDAO lanserar verkliga säkerheter

MakerDAO och Centrifuge har gått samman för att införa verkliga tillgångslån i DeFi.

Nya Silver, en lånepool på Centrifuge Tinlake, låter nu användare finansiera lån med MakerDAO som kredittjänst. MakerDAOs community godkände en omröstning för att starta uppdateringen förra veckan.

Integrationen tillåter vem som helst att sätta in tillgångar i en Centrifuge-pool och få ett lån betalat i protokollets stablecoin, DAI. Dessa tillgångar kan omfatta bilar, fastigheter eller någon annan typ av fysisk tillgång som kan digitaliseras.

Hittills har MakerDAO endast stöttat kryptotillgångar som ETH och WBTC som en form av säkerhet.

Det fungerar genom att skapa DROP-tokens när en Centrifuge-användare släpper en NFT av en verklig tillgång i Centrifuges pool. Maker Vault kommer sedan att prägla DAI för att finansiera lånet. Skuldtaket har satts till 5 miljoner DAI, medan stabilitetsavgiften är satt till 3,5%.

Uppdateringen fungerar på samma sätt som en kreditgräns som används i traditionell bankverksamhet, förutom att den körs 24/7 på smarta kontrakt. Det betyder att det kommer att vara både tillståndslöst och pålitligt, vilket gör det möjligt för alla med en Ethereum-adress att få omedelbar likviditet genom att låsa sina tillgångar.

Sébastien Derivaux, chef för MakerDAO: s Real World Finance Core Unit, förklarade att integrationen markerar ett steg framåt för DeFi och gör MakerDAO säkrare. Han sa:

”Denna integration främjar inte bara DeFi utan ger också många fördelar för MakerDAO-ekosystemet. Genom att diversifiera DAI-säkerheten och lägga till icke-kryptorelaterade tillgångar ökar DAI-säkerheten och gör den extremt stabil. Denna åtgärd kommer också att hjälpa MakerDAO att möta den ökande efterfrågan på DAI genom att utnyttja en tillgångsklass på flera biljoner dollar. ”

MakerDAO innehåller för närvarande över 9 miljarder dollar i totalt värde låst, det högsta av något DeFi-protokoll. Det fungerar genom att låta användare låsa tillgångar som säkerhet för att prägla DAI.

Integrationen av Centrifuge gör det möjligt för företag att få tillgång till likviditet genom att låsa sina finansiella tillgångar och hjälpa till att öppna upp finanssystemet.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH. De hade också exponering för MKR i ett kryptovalutaindex.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

wNews: Unwinding the Grayscale Bitcoin Trade

Bitcoinguide

Ark Investment gör sitt fall för en grönare Bitcoin

Bitcoinguide

Pro Baseball Team Oakland A säljer sittplatser för Bitcoin

Bitcoinguide