Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Litentry DID-teknik för att driva decentraliserat försäkringsprotokoll från InsurAce »CryptoNinjas


Litentry, en DID-aggregator (cross-chain decentralised identity) som möjliggör koppling av användaridentiteter mellan flera decentraliserade nätverk, har meddelat ett nytt strategiskt partnerskap med InsurAce, ett Singapore-baserat DeFi-försäkringsprotokoll.

Båda lagen kommer att arbeta tillsammans för att utforska tillämpningen av decentraliserad identitetsteknik för decentraliserade försäkringsanvändningsfall.

Litentry DID Technology Empowering InsurAce Insurance Protocol

Under detta partnerskap kommer Litentry att tillhandahålla en integritetsberäkningsbaserad KYC / AML-identitetstjänst till InsurAce. Syftet är att verifiera sina kunders identitet och bedöma deras lämplighet. tillsammans med de potentiella riskerna med olagliga avsikter mot affärsrelationen.

Uppgifterna undertecknas av tredjepartsinstitut och kan verifieras genom att tillhandahålla nollkännedom. Detta kommer att se till att man kan utföra beräkning och analys av användarnas data utan att äventyra integriteten.

Dessutom kommer InsurAce att integrera Litentrys DID-aggregerings-API och beräkningsmodell; vilket hjälper dem att bättre förstå försäkringsköpares beteenden på kedjan och därmed deras riskprofil. Denna riskprofil skulle användas för att sätta premier för olika användare baserat på sofistikerade algoritmer.

Utmaningar för decentraliserade försäkringsprotokoll

Även om DeFi-försäkringar som utnyttjar blockchain-tekniken har visat sig vara effektiva och användbara, kan den förbättras ytterligare om mer identitetsinformation kan användas för att ta itu med några av utmaningarna.

Blockchain-teknik kan förhindra att en profil övervakas, men dess pseudo-anonyma karaktär skapar ytterligare problem som äventyrar användarupplevelsen och inte uppfyller lagliga krav.

Exempel inkluderar:

  • Försäkringsprotokollet kan inte identifiera människor från ett stort antal anonyma adresser.
  • Upptäcka misstänkta användare, såsom hackare och penningtvättare som kan leda till bedrägeriaktiviteter.
  • Det går inte att bedöma användarnas riskprofiler för att anpassa försäkringspremier för individer.
  • Svårt att kontinuerligt övervaka användarnas beteende; kan därför inte optimera riskhanteringsstrategin.

INSUR Token

InsurAce har snabbt blivit det näst största försäkringsprotokollet i DeFi. I skrivande stund har protokollet ett marknadsvärde på 40 miljoner dollar baserat på ett cirkulerande utbud av 8 miljoner INSUR-token. Det finns en maximal frigöring på 100 miljoner INSUR-tokens som kan brytas genom insättning på protokollet.Source link

Related posts

Crypto exchange BiKi samarbetar med Hacken om säkerhetstest »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Moneta Markets lanserar banbrytande affiliate-program!

Bitcoinguide

Diginex lägger till två nya likviditetsleverantörer för sitt kryptobörs EQOUS »CryptoNinjas

Bitcoinguide