Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Litecoin Signal Shines, föreslår nedgång mot Bitcoin är över


Litecoin handlas till cirka 200 dollar … fortfarande. Altcoin har misslyckats med att sätta en ny heltidshöjd som Bitcoin, Ethereum och andra i topp tio har, men den har klamrat sig fast i raderna under hela sin livstid.

En signal har dykt upp – över flera av de högsta tidsramarna – som kan tyda på att den långa nedåtgående trenden mot Bitcoin håller på att komma till ett explosivt slut.

Litecoin förlorar lyster under björnmarknaden, kan inte fånga en gnista

Få mynt har haft så svårt att återhämta sig sedan den senaste tjurmarknaden som Litecoin har gjort. Det enda andra myntet i topp tio som kämpar så hårt är XRP, och myntets moderbolag Ripple är låst i en juridisk kamp med SEC.

Litecoin har ingen sådan fråga för att hålla priserna nere, men ändå har myntet ännu inte gjort mycket bättre än toppnivån för 2019 och är inte ens halvvägs återhämtat till dess tidigare all-time-höga $ 418 per LTC.

Relaterad läsning | Nu eller aldrig: Litecoin faller till botten av de tio bästa kryptotillgångarna

Under tiden slog Ethereum bara över $ 2000 och Bitcoin handlas till cirka 60 000 $ per mynt – mer än tre gånger det tidigare.

Ökningen av Bitcoin men efterföljande stillastående i Litecoin har orsakat att altcoin helt nös när det gäller LTCBTC-handelsparet. Men med en handfull potentiella reverseringssignaler som bildas på förhållandet kan saker snart vända för en förlängd fas.

ltcbtc

A TD 13 signal has triggered on the LTCBTC monthly | Source: LTCBTC on TradingView.com

LTCBTC-återföring: Tecknet att saker äntligen kan vända för Altcoin

Efter att Litecoin toppade spenderade den nio hela månader i en nedåtgående trend mot Bitcoin tills en TD 9-signal uppstod. Altcoin såg sedan en kortsiktig ökning med sin halvering 2019, men efter att det nådde en topp sedan handlade det om Bitcoin i kryptobranschen sedan dess.

Efter en björnmarknadssprång föll altcoin ytterligare 25 månader i rad, ignorerade ytterligare en TD 9 och nådde istället en TD 13-nedräkning på månatliga tidsramar. Sammanfallande med ett smalare mönster på Relative Strength Index är ett explosivt breakout överhängande.

The same powerful 13 countdown is evident on quarterly timeframes also | Source: LTCBTC on TradingView.com

TD 13 har också dykt upp på ännu mer kraftfulla tidsramar, till exempel LTCBTC kvartalsvis representerad i diagrammet ovan.

Relaterad läsning | Fem tecken Litecoin har botten, nästa i rad för ny ATH

Zooma in ytterligare för diagrammet nedan, det finns till och med en TD 9 under den senaste veckan på dagliga tidsramar.

A less powerful TD 9 on daily timeframes may have kicked off the turning point | Source: LTCBTC on TradingView.com

Både en TD 9- och TD 13-signal antyder att en trend når en utmattningspunkt och på grund av att vända. Och det har redan sedan den dagliga TD 9 utlösts.

LTCBTC-paret är nu högre, och det bildas grönt i ett hav av rött äntligen. Om tidvattnet äntligen vänder och Bitcoin upprätthåller relativt höga priser kan kostnaden per Litecoin explodera när den äntligen spelar ikapp med liknande som sin digitala guldmotsvarighet, Ethereum och resten av altcoinutrymmet.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Crypto Exchange FTX på gränsen till vinnande namngivningsrättigheter för Miami Heat Arena – Börser Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Ethereums låga utbud på börser kunde driva dess pris

Bitcoinguide

Personal Finance Expert Suze Orman säger ‘I Love Bitcoin’ – rekommenderar hur man köper BTC, beröm Paypal – Bitcoin News

Bitcoinguide