Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Leverans crunch inkommande? Bitcoin gruvarbetare slutar sälja


Bitcoin fortsätter att konsolideras i det höga $ 50.000-området, under tiden förstärks dess grundläggande och verkar peka mot ett prisutbrott.

Analytikern Ali Martinez har delat data från Glassnode för att förutsäga tidpunkten för en ny BTC-prisrally. Enligt analytikern, när kryptovalutan överstiger tröskeln på 1 miljon i det metriska enhetsjusterade viloläget, går BTC historiskt ”paraboliskt”.

Trots Bitcoins nästan 1 500% ökning under ett år ligger den fortfarande under denna tröskel. Analytikern anges:

Trots den 1465% uppgång som $ BTC upplevde sedan mars 2020-kraschen, har Bitcoin Enhetsjusterat viloläge ännu inte gått över 1M-tröskeln. När och om det gör det kan #BTC gå in i en ny parabolfas som ger fler vinster än vad vi redan har sett.

Omvänt uppgav Martinez att när Enhetsjusterad vila avvisas innan den överskrider en miljon tröskel, upplever Bitcoins pris en tillbakadragning. År 2021 har detta hänt minst två gånger tillbaka i januari och slutet av februari. Som visas nedan är kryptovalutan nära den här zonen.

Bitcoin BTC
Källa: Glassnode

Bitcoin i en ackumuleringsfas

En av de mest hausseartade grunderna är kanske Bitcoin gruvarbetares beteende. Under de senaste månaderna hade denna sektor sålt mycket av sitt utbud i BTC, vilket ökat försäljningstrycket på marknaden.

Analytiker Lex Moskovski har dock visat att gruvarbetare har ändrat sin position och börjat köpa BTC för att öka sina reserver. Sedan slutet av mars och början av april har gruvarbetare köpt cirka 10 000 BTC. Moskovski anges:

Mineroptimism förutsäger inte nödvändigtvis priset men det tar definitivt ur ekvationen en viktig försäljningsfaktor.

Bitcoin BTC
Källa: Glassnode

Ovanstående är i kombination med en minskning av Bitcoin-utbudet på börser. Forskningsföretaget Glassnode registrerar en tvåårsnivå i kryptovalutans utbud som finns på börser ner till 2 399 090 BTC.

Analytikern William Clemente har tagit dessa uppgifter för att förutsäga en BTC-leveranscrunch som kommer att bidra till att priset på kryptovalutan stärks under innevarande års Q3 och Q4. På kort sikt kan ökningen av finansieringsgraden ge BTC den boost den behöver för att nå en ny ATH, enligt till Jarvis Labs-partner Ben Lilly:

Jetbränsle uppåt. Finansieringsnivåerna återställs från fallet. Nu är likviditeten högre, det är dags att slå den.

BTC handlas till 58 150 USD med en sidorörelse (-0,9%) under den sista dagen. På veckodiagrammet har BTC 4,2% vinster och 19,3% i månadsdiagrammet.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC visar sidorörelser under den senaste dagen. Källa; BTCUSD Tradingview

Source link

Related posts

Smarta DeFi-listor CLVA-token på Uniswap

Bitcoinguide

Hur man investerar ordentligt i nya mynt?

Bitcoinguide

Bitcoin-priset stiger över $ 58 000, varför tjurar kan sikta $ 60 000

Bitcoinguide