Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

Lavin nedbruten av buggen utlöst av ovanligt hög volym, säger ingenjör


En Ava Labs-ingenjör gav en genomgång av det lilla kodfelet som förstörde Avalanche blockchain tidigare i veckan.

I ett söndagsmedium-inlägg skrev blockchainingenjör Patrick O’Grady att ökad trängsel i nätverket utlöste ett ”icke-deterministiskt fel” relaterat till hur blockeringskedjan med hög genomströmning och bevis på insatser håller reda på transaktionerna.

Fonder var aldrig i fara, konstaterar O’Grady, även om det högprofilerade misstaget har en värdefull lektion för blockchain-industrin.

Lavinen lanserades i september 2020 med påståendet att den skulle kunna behandla 4500 transaktioner per sekund. Den stöds av framstående kryptovalutaföretag inklusive Mike Novogratz Galaxy Digital, Bitmain och Initialized Capital. Det har också en akademisk stämpel av godkännande, efter att ha designats av Emin Gün Sirer, en datavetenskapsprofessor vid Cornell University.

Blockkedjan är vanligtvis grupperad med andra så kallade ”Ethereum killers” eller blockkedjor som är utformade för att lösa skalbarhetsproblemen som har plågat den näst största blockkedjan sedan starten. Samtidigt som Avalanche är positionerat för att stjäla marknadsandelar från Ethereum har det också fakturerats som ett sätt att komplettera och ansluta – snarare än att strikt konkurrera – med dess fördröjning.

Avalanche har tre “standardkedjor”, inklusive den så kallade “kontraktskedjan” som stöder Ethereum Virtual Machine och dess soliditetskodningsspråk. Det är den här kedjan som var en del av veckans nummer.

Du kan läsa en fullständig redovisning av problemet som uppstod här. Men för att öka transaktionsgenomströmningen förblir Avalances tre kedjor åtskilda och åtskilda från varandra, var och en utförs inom ett visst antal transaktionstyper, fram till det ögonblick som en tillgång måste hoppa över till en annan kedja. Processen placerades under en otrolig belastning efter lanseringen av en ny decentraliserad penningmarknad som heter Pangolin.

En atypisk mängd användare och volym skapade en atypisk mängd block som ska behandlas. Detta, konstaterar O’Grady, utlöste ett fel som skapade falska “kedjor”. Med O’Gradys ord: ”Detta orsakade att vissa validerare accepterade vissa ogiltiga mynttransaktioner, medan resten av nätverket vägrade att respektera dessa transaktioner och stoppade [contract]-kedja.”

Det är viktigt att inga dubbla utgifter inträffade. ”Felet påverkade inte vanliga transaktioner, myntöverföringar, tillgångsöverföringar, myntförstörelse eller smarta anrop. Lavin tillät aldrig någon användare att framgångsrikt skicka samma medel till två mottagare, ”skrev O’Grady.

En läsning av utgåvan var klar bara några timmar efter den första utgåvan, även om det var svårare att få en lösning. Med tanke på Avalances decentraliserade karaktär skulle det vara omöjligt att få alla noder att samverka och återföra problematiska transaktioner.

I stället, som O’Grady skriver, hittades en lösning genom stegvis distribution av en patch – i princip hur någon programvara uppdateras.

Blockkedjor är komplexa saker, byggda av människor, men drivs av maskiner. Ett problem som var tillräckligt litet för att kringgå under en första inspektion kan snöboll när ett nätverk växer. I fallet med Avalanche tog felet inte ner nätverket men det hällde isvatten över några av skrytarna om nätverkets förmåga att hantera hög genomströmning före lanseringen.

AVAX, blockchain-token, handlar med $ 41,20, en nedgång från $ 53 den 11 februari när problemet uppstod.Source link

Related posts

Bitcoin Miners bokade $ 354 miljoner i intäkter förra veckan och slog rekord från 2017

Bitcoinguide

Elon Musk Tweets, Dogecoin Surges

Bitcoinguide

Digital Asset Manager Grayscale utökar ledarskapsteamet med Trio C-Suite Hires

Bitcoinguide