Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

LATAM kryptobörs Bitso förvärvar Quedex handelsplattform »CryptoNinjas


Bitso, ett latinamerikanskt baserat kryptobörsföretag, meddelade idag att de har förvärvat Quedex, en reglerad, europeisk baserad handelsplattform för kryptoderivat. Detta förvärv kommer att integrera Quedex team och handelsteknik, eftersom Bitso fortsätter att expandera i hela Latinamerika och globalt.

“Vi är stolta över att tillkännage tillägget av Quedex-teamet och tekniken till Bitso”, säger Daniel Vogel, VD och grundare av Bitso. ”Vi planerar att fortsätta att utöka vårt produktutbud för alla våra användare som använder krypto i deras dagliga liv. Detta förvärv är ett bevis på vårt åtagande att fortsätta växa och vårt uppdrag att göra krypto användbar för alla. ”

Quedex grundades 2016 och har sitt huvudkontor i Gibraltar, och är känt för sin högpresterande handelsmotor med låg latens och hög genomströmning byggd med den senaste tekniken som stöder handel med valutaterminer och optioner. Ytterligare handelsfunktioner inkluderar portföljmarginalering och ett riskhanteringssystem för likvidatorrisköverföring som uppfyller reglerna.

I synnerhet var Quedex det första kryptovalutaderivatbolaget som reglerades i Gibraltar under GFSC DLT-licensen: samma ramverk som reglerar Bitso. Quedexs styrelse har avgått och en ny styrelse tillsattes.

Quedex teknik byggdes av ett internt expertteam av mjukvaruutvecklare och programvaror. Hela teamet har gått med i Bitso och kommer att fortsätta stödja utvecklingen av sin handelsteknik.

“Vi är glada att gå med i Bitso-teamet för att ta med vår teknik till Latinamerika”, säger Wiktor Gromniak, tidigare VD för Quedex och tillträdande chef för handelsmotor på Bitso Alpha. ”Bitso och Quedex är förenade i våra uppdrag för att göra krypto användbar. Bitso har gjort ett utmärkt jobb med att göra det, både för massmarknaden och för professionella handlare. Detta är en ömsesidig fördelaktig utveckling för båda våra företags användare. ” Wojtek Kostrzewa, Quedexs tidigare ordförande betonade att “alla grundare på Quedex har beslutat att ta aktiepositioner i Bitso och avser att stödja dess vidare utveckling.”

2020 markerade ett år med betydande framsteg för Bitso, eftersom det expanderade till flera stora Latinamerikanska marknader och korsade miljonanvändarnas landmärke. I februari 2020 lanserade Bitso sina tjänster i Argentina och nådde nästan 80 procent marknadsandel vid slutet av året. I december tillkännagav företaget en serie B-serie på 62 miljoner dollar ledd av framstående investeringsföretag Kaszek Ventures och QED Investors – båda företagens första investering i kryptorummet. Bitso planerar att använda dessa medel för att öka sin närvaro i Brasilien, den nyaste marknaden för företaget.Source link

Related posts

5 Crypto Investment misstag du bör undvika 2021

Bitcoinguide

Crypto exchange BitOasis säkerställer godkännande av regler på Abu Dhabis globala marknad (ADGM) »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Occam.fi samarbetar med Bondly för att utöka DeFi- och NFT-funktioner på Cardano

Bitcoinguide