Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kunder från Latinamerikanska gigantiska Mercado Libre kan köpa fastigheter med Bitcoin – Nyheter Bitcoin News


Den största e-handelsbutiken i Latinamerika är det senaste stora företaget i regionen som går med i krypto-adoptionsrörelsen. Mercado Libre tillåter nu sina kunder att köpa ett utvalt antal fastigheter från fastighetsbyråer med bitcoin.

Listade fastigheter erbjuder inte alternativa betalningsmetoder förutom Bitcoin

Enligt tillkännagivandet erbjuder företaget som skapades för 20 år sedan 75 fastigheter till försäljning från sju byråer som accepterar bitcoin (BTC) som den enda betalningsmetoden. Husen, lägenheterna, marken, bland andra, ligger i flera argentinska städer, såsom Buenos Aires, Santa Fe och Cordoba.

Mercado Libre anser att kryptovalutor är en ”innovativ värdet”, eftersom deras spårbarhet, snabbhet och säkerhet gör det till ett rätt sätt att ordna betalningar.

I själva verket erbjöd e-handelsbutiken ett webinar där det gav ytterligare information om kryptor riktade till över 300 fastighetsbyråer.

Juan Manuel Carretero, kommersiell chef för fordon, fastigheter och fri marknadstjänster på Mercado Libre, berömde bitcoins roll i det sätt som folk betalar för varor idag:

Vi är alltid uppmärksamma på de förändringar som sker på marknaden. Bitcoin erbjuder flera fördelar för fastighetsverksamhet, både för köparen och för säljaren. Idag lanserar vi kryptosektionen inom Mercado Libre Inmuebles, och på några timmar finns det redan 75 fastigheter tillgängliga. Vi förväntar oss många fler när dagarna går, för långt ifrån att vara ett mode ser vi att det är en trend som kommer att konsolideras över tiden.

Processen för att förvärva en fastighet med BTC är enkel – sade företaget, eftersom de intresserade personerna bör välja sin föredragna, listade i steg om fiat, sedan nå ut till byrån och komma överens om bitcoinbetalningen till dagens bytespris.

Mercado Libre VD: s intresse för Bitcoin

Intresset för Mercado Libre för kryptovalutor överensstämmer med kommentarer från dess VD i början av året. Marcos Galpering, argentinsk miljardär och VD för e-handelsplattformen, säger att bitcoin är en bättre butik av värde än guld.

Emellertid tror miljardären att den nuvarande dominerande kryptovalutan inte kommer att ersätta fiat-valutan på grund av vad han betecknar den höga “energikostnad som krävs för att bearbeta överföringarna.”

Vad tycker du om Mercado Libres tillkännagivande? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Softbank-Backed Wework antar krypto som betalningsform och innehar balansräkningen – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

XRP riktar sig mot nya heltidshöjder efter att ha överlevt SEC-slakt

Bitcoinguide

4 lektioner från GameStop’s Price Frenzy

Bitcoinguide