Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kryptomarknadsanalys: 8 mars 2021


David Derhy, analytiker, eToro: Ethereums priser återhämtar sig med förslag för att ändra gasavgifterna

Ethereum-priserna höjde sig över $ 1700 under helgen och slog en veckas högsta efter att en större uppgradering till nätverket tillkännagavs.

Ethereums förbättringsförslag 1559 kommer att implementeras som en del av den planerade Londons hårda gaffeln som kommer i juli för nätverket och kommer att se en stor förändring i hur användare gör affärer.

För närvarande betalar användare en gasavgift till en gruvarbetare för att en transaktion ska ingå i ett block, vilket utgör en betydande del av gruvarbetarnas totala inkomst.

Men enligt de nya förslagen – som har samlat stöd från användare och applikationsskapare – kommer gasavgifterna att skickas till nätverket istället i en ny avgiftsstruktur som kallas “basavgift”. Gruvearbetare får endast ett valfritt tips av användarna, med basavgiften fastställd av en algoritm och därmed lättare för användarna att förstå och kontrollera om de betalar en skälig avgift eller inte.

Ethereum- och bitcoinpriserna har båda studsat under helgen bland nyheterna och de senaste förväntningarna på ytterligare stimulans från regeringen. Ethereum klättrade till en topp på 1739 $ innan den drog tillbaka marginellt för att handla cirka 1 683 $ i morse, medan bitcoin också hoppade till en flerdagarshöjd över 51.000 $ innan den betalade strax under 50.000 $ i morse.

Simon Peters, analytiker, eToro: Cardano hård gaffel fullbordas framgångsrikt som prisraketer

Mary hardfork slutfördes framgångsrikt på Cardano mainnet förra veckan, med tokens skapades nu på Cardano blockchain. En stor utveckling, uppdateringen hjälpte ADA att öka i pris under de senaste månaderna, med sin värdering som ökade med cirka 900% sedan början av december till en topp på $ 1,45 per mynt.

Medan ADA har dragit sig tillbaka från sin topp, är den fortfarande långt över $ 1-märket. Nästa milstolpe är Alonzo hardfork som kommer att ge smart kontraktsfunktionalitet till Cardano. Det borde hända någon gång under andra kvartalet och slutföra den totala Goguen-uppgraderingen. Detta kan verkligen positionera Cardano som en rival till Ethereum under de kommande åren, särskilt eftersom Ethereum är mitt i övergången till 2.0, och gasavgifter på den nuvarande blockchain fortsätter att vara en samtalspunkt.

Simon Peters, analytiker, eToro: Argo Blockchain skapar prejudikat med vd bitcoin-lön

Argo Blockchain, det brittiska börsnoterade gruvföretaget cryptoasset, har börjat betala sin VD-lön i bitcoin. Det sa att annan personal också erbjöds bitcoin-lönealternativet, med månatliga betalningar som automatiskt omvandlas från fiat-valuta till bitcoin till den dagliga marknadsräntan via Satstreet-börsen.

I februari gruvade Argo Blockchain 129 BTC, vilket gav 6 miljoner dollar i intäkter. Samtidigt som de tillkännagav sina nya betalningsalternativ berättade det också för marknaden att de 4500 gruvutrustningar som det hyrdes från Celsius Network i februari alla nu är i drift och tar dess bitcoin och andra SHA-256-kryptoassets gruvkapacitet till 1 075 petahash.

David Derhy, analytiker, eToro

Eco, en kryptoasset-start skapad av den tidigare grundaren av Uber, har samlat in 26 miljoner dollar i finansiering.

Garrett Camp, som hjälpte till att starta Uber, är en av grundarna av Eco, som erbjuder belöningar på både kryptobesparingar och utgifter på företag som Amazon och Uber.

Verksamheten påstår sig bygga en ny typ av finansplattform och har fått stöd av ett antal företag, inklusive 16z Crypto – den digitala investeringsgrenen för Andreessen Horowitz – Founders Fund, Activant Capital, Slow Ventures, Coinbase Ventures, Tribe Capital , Valor Capital Group och andra.

Eco säger att dess plattform är “inte en bank, ett checkkonto eller ett kreditkort – vi bygger något bättre än alla dessa tillsammans.”

Användare ser återbetalning på upp till 5% på utgifterna och tjänar 2,5% –5% årligen med tillgångar som bara sitter på sina konton, enligt ett inlägg från företaget. Toppräntan för besparingar beror på hänvisningar till vänner.

Simon Peters, analytiker, eToro: Kings of Leon revolutionerar albumlanseringar

Kings of Leon har släppt sitt nya album i form av en NFT – en icke-fungibel token. Det första bandet som någonsin gjorde det, de erbjöd tre typer av token och gav därmed förmåner som inte var tillgängliga på mer vanliga musikplattformar som Spotify eller iTunes, i ett försök att förbättra artist / fansrelationer.

NFT förväntas öka i värde under kommande år och visar sig redan lukrativa, vilket konstnären Grimes sålde för 6 miljoner dollar i konst som NFT nyligen.

David Derhy, analytiker, eToro: NFT “explosion” äger rum när CryptoPunks ser stor efterfrågan

Det icke-fungibla tokenuniverset ser en kraftig efterfrågan på samlarobjekt, med symboler som CryptoPunks som leder till en explosion i buden för engångs digitala bilder.

CryptoPunks, som lanserades först 2017, har blivit den mest populära NFT runt, med cirka 16 miljoner dollar i CryptoPunks som handlades under den senaste veckan – nästan tre gånger så mycket som nästa populäraste NFT-konstmarknad.

En kombination av konst, teknik och sociala experiment har de 10 000 unika samlarobjekten skapats och sålts redan. Andra NFT: er dyker upp i olika sektorer, med Jack Dorsey, vd för Twitter, som nu säljer den första publicerade tweeten som en NFT.

Detta är en marknadsföringskommunikation och bör inte betraktas som investeringsrådgivning, personlig rekommendation eller ett erbjudande om eller uppmaning att köpa eller sälja finansiella instrument. Detta material har framställts utan att ta hänsyn till några specifika investeringsmål eller finansiella situation, och har inte beretts i enlighet med de lagliga och reglerande kraven för att främja oberoende forskning. Hänvisningar till tidigare resultat för ett finansiellt instrument, index eller en förpackad investeringsprodukt är inte och bör inte ses som en tillförlitlig indikator för framtida resultat.

Allt innehåll i denna rapport är endast av informationssyfte och utgör inte ekonomisk rådgivning. eToro ger inget ansvar och tar inget ansvar för riktigheten eller fullständigheten av innehållet i denna publikation, som har utarbetats med användning av offentligt tillgänglig information.

Cryptoassets är flyktiga instrument som kan fluktuera mycket inom en mycket kort tidsram och därför inte är lämpliga för alla investerare. Annat än via CFD: er är handel med kryptoassets oreglerad och övervakas därför inte av något EU-regelverk. Ditt kapital är i fara.

Image by Miloslav Hamřík from Pixabay 



Source link

Related posts

Bridge Oracle lanserar snart Mainnet

Bitcoinguide

Bitcoin Bull Mike Novogratz varnar för “existentiell kris” om USA inte lyckas skapa digital dollar – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Uniswaps UNI kan öka över $ 35 och $ 40

Bitcoinguide