Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kryptomarknadsanalys: 19 april 2021


Bitcoin-priserna sjönk under helgen och sjönk till ett lägsta av $ 50.000 på söndagen innan de återhämtade sig, eftersom en flashkrasch påverkade ledande kryptoassets.

Bitcoin, Ethereum och XRP, liksom de flesta andra stora altcoins, drabbades alla av en plötslig snabbkrasch tidigt på söndag morgon, vilket sände priserna kraftigt.

Strömavbrott i Kina, som följaktligen orsakade en enorm nedgång i bitcoin-nätverkets hashrate, nämns som en potentiell orsak till den stora tillbakadragningen.

Priserna har stigit lågt över natten, med bitcoin tillbaka över $ 56 000 i morse, och kamrater som Cardano återhämtar sig, även om båda är cirka 10% rabatt på alla tiders toppar.

Ethereums hårda gaffel skickar priset till rekordhögt

Ethereum steg över 2500 dollar per mynt förra veckan när dess efterlängtade Berlins hårda gaffel gick live.

Den näst största kryptoasset genom marknadsvärde introducerade den hårda gaffeln för att försöka lösa en betydande fråga för nätverket – höga gasavgifter. Gasavgifterna har ökat under de senaste 12 månaderna, med användare som ser transaktionskostnader raket från under 10 cent till högsta $ 40 i februari i år.

För närvarande är den genomsnittliga avgiften nära $ 19, men det är mycket högre än de minimiavgifter som tas ut av kamrater som Cardano och Algorand.

Nätverkets hårda gaffel har ändrat algoritmen som beräknar gasavgifter, med målet att minska kostnader som annars kan driva användare vidare till andra plattformar.

Efter att ha stigit till en ny höjd, har helgens flashkrasch sett priset falla tillbaka och lämnat det att handla runt 2 250 dollar.

Coinbase-listor på huvudmarknaden via börsintroduktion

Coinbase har slutfört sin börsintroduktion i USA eftersom kryptoassetmarknaden fortsätter att gå in på vanliga finansmarknader.

Ben Laidler, eToros globala marknadsanalytiker, sa: ”Coinbase-börsintroduktionen är viktig av några anledningar. För det första speglar det institutionaliseringen och utvecklingen av kryptoindustrin. “

”För det andra visar det hur offentliga marknader förändras. Vi har sett ett rekordstort antal amerikanska börsintroduktioner som samlar in pengar genom icke-traditionella tillvägagångssätt, såsom direkta listor och SPAC. “

”Slutligen ger det människor ett fordon för att få exponering för kryptomarknaden utan att behöva investera i kryptoassets själva. Aktien kan inkluderas i pensionsfonder och spårare som tidigare inte direkt kunde inkludera kryptotillgångar och därmed ytterligare öppna kryptomarknaden för en helt ny pool av kapital. ”

Binance mynt fullbordar största någonsin bränna

Binance-plattformen har slutfört sitt 15: e kvartals binance-mynt (BNB) token burn, och förstört mer än en miljon mynt till ett värde av 5,8 miljarder dollar.

Förbränningen kommer efter en mammutrally för myntet, som har fördubblats på en månad och klättrat med cirka 3 492% på ett år.

”Denna brännskada tog effektivt 595 314 380 USD i BNB ur cirkulation för alltid. Med den senaste bränningen har den totala tillgången på BNB officiellt minskat från 170.532.825 BNB till 169.432.937 BNB. Den 15: e kvartalsvisa BNB-bränningen är den högsta någonsin i amerikanska dollar, “ VD Changpeng Zhao sa.

NYSE lanserar NFT: er för första handeln

New Yorks börs har sagt att de kommer att lansera NFT: er för First Trade som firar den sanna första handeln med Spotify, Snowflake, Unity, DoorDash, Roblox och Coupang.

Under ett företags offentliga debut behandlar börsen över 350 miljarder order-, offert- och handelsmeddelanden över sina marknader under de mest trafikerade dagarna.

Varje meddelande registreras på börsens digitala huvudbok, och det är dessa som börsen planerar att offentliggöra i form av NFT: er, efter liknande drag av en mängd olika företag över hela världen av sport och underhållning.

NYSE-president Stacey Cunningham sa i ett LinkedIn-inlägg: “Endast ett av dessa meddelanden markerar NYSE First Trade: det exakta ögonblicket som ett företag blev offentligt och skapade en möjlighet för andra att dela med sig av deras framgång.”

“NYSE First Trade NFT minns det unika ögonblicket i ett företags historia.”

TIME Magazine samarbetar med gråskala

TIME Magazines president har meddelat att den världsberömda publikationen samarbetar med Grayscale Investments för att producera en videoserie om kryptoassets.

I ännu en bekräftelse av kryptoassets långsiktiga potential sa TIME Magazine att det hade samarbetat med Grayscale Investments för att inte bara starta utbildningsvideoserien utan också betalas i bitcoin, liksom att åta sig att hålla kryptoasset på sin balansräkning. .

TIME Magazine grundades 1923 och har över 20 miljoner prenumeranter över hela världen och är en av de mest kända publikationerna världen över.

Grayscale-vd Michael Sonnenshein twittrade på måndagen att han var “glad” över att samarbeta med tidningen TIME och tillade att affären om att betala TID i bitcoin var “en första för våra mediepartnerskap”.

Societe Generale utfärdar första strukturerade produktsäkerhetstoken

Den franska investeringsbankjätten Societe Generale (SocGen) har utfärdat den första strukturerade produkten som en säkerhetstoken, direkt registrerad på Tezos offentliga blockchain.

SocGen, som lanserade token via sin Forge-division, säger att transaktionen visar den lagliga, reglerande och operativa genomförbarheten av att utfärda mer komplexa finansiella instrument på en offentlig blockchain.

Drivkraften bakom token är att använda den ökade effektiviteten och rörligheten i finansiella transaktioner som blockchain kan ge. SocGen sa att den nya strukturerade produkten gynnades av en aldrig tidigare skådad kapacitet för produktstrukturering, en förkortad time-to-market, automatiserade företagsåtgärder, ökad transparens och snabbhet i transaktioner och avvecklingar.

Lanseringen följer en emission av säkerhetsbevis på säkerhetsobligationer på Ethereum, avvecklad i euro, 2019, och en andra sådan emission avvecklades i CBDC utfärdad av Banque de France förra året.

Detta är en marknadsföringskommunikation och bör inte ses som investeringsrådgivning, personlig rekommendation eller ett erbjudande om eller uppmaning att köpa eller sälja några finansiella instrument. Detta material har framställts utan att ta hänsyn till några specifika investeringsmål eller finansiella situation och har inte beretts i enlighet med de lagliga och reglerande kraven för att främja oberoende forskning. Hänvisningar till tidigare resultat för ett finansiellt instrument, index eller en förpackad investeringsprodukt är inte och bör inte betraktas som en tillförlitlig indikator för framtida resultat.

Allt innehåll i denna rapport är endast av informationssyfte och utgör inte ekonomisk rådgivning. eToro lämnar inget ansvar och tar inget ansvar för riktigheten eller fullständigheten av innehållet i denna publikation, som har utarbetats med användning av allmänt tillgänglig information.

Cryptoassets är flyktiga instrument som kan fluktuera mycket inom en mycket kort tidsram och är därför inte lämpliga för alla investerare. Annat än via CFD: er är handel med kryptoassets oreglerad och övervakas därför inte av något EU-regelverk. Ditt kapital är i fara.

Image by WorldSpectrum from PixabaySource link

Related posts

Crypto YouTuber drar paralleller mellan SafeMoon och Bitconnect

Bitcoinguide

Digital Asset Marketplace Apifiny Prime Beviljat FINRA mäklare-återförsäljarlicensgodkännande – Finans Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Bull Cross som senast skickade priser upp 74% visas igen

Bitcoinguide