Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kraken Boss förväntar sig att Crypto-företag ska ersätta banker inom decenniet


Jesse Powell, VD för Kraken, sa att kryptoföretag utgör ett verkligt hot mot traditionell finansiering. Medan vissa äldre företag gör rörelser in i kryptoutrymmet, sa Powell att de som stannade vid sidan skulle ersättas.

”Vi har sett den enorma dragkraft som Cash App har haft. PayPal, lyckligtvis för dem, de har varit på bollen. Jag tror att du kommer att se mer av det, och människor som inte håller på med det, jag tror att deras dagar är räknade. ”

Är värderingen av kryptoföretag berättigad?

Efter en försenad Nasdaq-notering, som ursprungligen planerades i mars, ser det ut som att Coinbase-börsintroduktionen nu kommer att äga rum den 14 april.

Rapporterna varierar mycket beroende på företagets värdering. Men vissa källor hävdar att företagets pris före börsintroduktionen kan vara värt upp till 100 miljarder dollar. Detta skulle göra Coinbase mer värdefullt än många anmärkningsvärda bankinstitut, inklusive Santander för 59 miljarder dollar och Barclays för 44 miljarder dollar.

Kraken har egna planer på att offentliggöras 2022. Powell betonade att detta bara skulle ske till rätt pris. Det rapporteras att han ser företagets värdering runt 20 miljarder dollar.

På frågan om hans åsikt om dessa siffror antog Powell att de är motiverade. Han expanderade genom att säga att Kraken byggdes från grunden för att inget liknande fanns för tio år sedan.

”Vi har byggt hela stacken från vårdnad till avveckling till matchning till clearing till betalningar. Så vi har varit tvungna att bygga hela stacken eftersom ingenting var där för tio år sedan när vi kom igång med detta. ”

Han tillade att kryptoföretag är framtiden och har en chans att ersätta hela systemet. Mer än att ta över från äldre företag som inte har “gjort jobbet” när det gäller krypto.

”De flesta av dessa killar har inte gjort jobbet de senaste tio åren för att se till att de är aktuella med kryptotekniken. Så jag tror att det finns en mycket verklig risk att de äldre företagen helt enkelt byts ut under de kommande tio åren. ”

Banker erbjuder kryptotjänster

Gråskala rapporterade att mer än hälften av 2020 års totala inflöde kom under årets sista kvartal. Denna period betraktas allmänt som örefallsmomentet för företags kryptoaccept.

”Gråskala upplevde en ökad investerarefterfrågan med cirka 3,3 miljarder dollar i inflöden. Investeringar i produktfamiljen Grayscale översteg 5,7 miljarder dollar under 2020, mer än fyra gånger det kumulativa inflödet av 1,2 miljarder dollar i produkterna 2013-2019. ”

Bevis på denna trend fortsätter till 2021 när fler och fler företag meddelar integrationen av kryptotjänster, inklusive banker.

Tidigare denna vecka sa Goldman Sachs att de skulle erbjuda “hela spektrumet” av kryptoinvesteringstjänster för utvalda kunder. Mary Rich, bankens globala chef för digitala tillgångar, sa att detta berodde på ett kontingent antal kunder som efterfrågade inflationstäckande säkringstillgångar.

Det är också troligt, som Powell antydde att bankerna krypterade för att förbli relevanta.Source link

Related posts

Elon Musk blir ‘Technoking of Tesla’ medan titeln ‘Master of Coin’ går till CFO Zach Kirkhorn – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide

Mirror Trading International utnämndes till årets största krypto-bluff efter att ha tagit in 589 miljoner dollar – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Atlanta-baserade Bitcoin ATM-leverantör lanserar över 100 nya maskiner över 24 stater i USA – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide