Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kraftfull botten signal fläckig i XRP, men det finns en fångst


XRP-priset handlas tillbaka till ungefär en dollar per token, men enligt ett sällsynt bottenmönster som en legendarisk teknisk näringsidkare har sett på Bitcoin-handelsparet, är uppgången bara precis igång.

Det finns dock en fångst. När det gäller just detta diagrammönster och krypto – har samma handlare gjort det mycket fel tidigare. Är den här tiden annorlunda, eller kommer denna “kraftfulla” botten signal att bekräfta?

XRP börjar lång smärtsam väg till återhämtning efter SEC Storm

Ripple och företagsledare är fortfarande låsta i en juridisk kamp med SEC, men just denna vecka hade en stor seger i domstolen som krävde släpp av dokument som ger inblick i enhetens resultat i andra kryptovalutor: Bitcoin och Ethereum.

Relaterad läsning | XRP riktar sig mot nya heltidshöjder efter att ha överlevt SEC-slakt

Innan nyheterna till och med bröt ut, pumpade XRP till mer än $ 1 per token för första gången sedan 2018 på USD-handelsparet. På Bitcoin-handelsparet har emellertid saker bara börjat vända sig från extrema björnmarknadsnivåer.

xrp btc stödpunkt botten

According to the iconic trader, there's a compound fulcrum bottom forming against Bitcoin | Source: XRPBTC on TradingView.com

Ett bottenmönster som äger rum under hela första kvartalet 2021, enligt den ikoniska karriärhandlaren Peter Brandt, kallas “sammansatt stödpunkt och kan vara en ganska kraftfull köpsignal.”

Om han har rätt kommer XRP snart att överträffa Bitcoin med en betydande marginal. Men han har haft fel tidigare om ett sådant mönster.

Akta dig: Brandt har varit både fel och rätt med Bitcoin

Brandt, som är en klassisk kartist med decennier av verklig världsmarknadserfarenhet, har sett flera sällsynta mönster för att både bekräfta och misslyckas. Han är bland de få handlare som har upptäckt det sällsynta mönstret, och han är också bland de första som identifierar varje Bitcoin-parabel som bildas. Tidigare har han till och med korrekt kallat bottenområdet på Bitcoins björnmarknad, ett helt år i förväg.

Men för alla hans korrekta samtal är Brandt fortfarande mänsklig och får saker och ting fel. Förra gången han ringde för en sammansatt stödpunkt var tillbaka 2018.

bitcoin btc stödpunkt botten

But the last time he spotted such a signal, it was dead wrong | Source: BTCUSD on TradingView.com

Då försökte Bitcoin hålla fast vid support runt 6 000 dollar, innan han tog det ultimata steget till björnmarknadens botten – en zon som Brandt själv också ironiskt nog krävde.

Relaterad läsning | Peter Brandt efterlyser 80% + Bitcoin-prisnedgång över ett år sedan med kylande noggrannhet

Om Brandt trollade förra gången, eller helt enkelt felaktigt, är inte klart. Han är den första som erkänner att mönster verkligen misslyckas, men när de inte gör det och beter sig som de förväntas, “är det en skönhet.”

Huruvida Brandt kommer att ha fel igen eller inte, och XRP faller ännu längre mot BTC på förhållandet återstår att se.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.com

Source link

Related posts

Turkisk polis demonterar massiv kinesisk krypto-bluff som innehöll 101 gisslan – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Adoriasofts nya SDK betyder att alla kosmoskedjor kan bli en Polkadot-fallskärm

Bitcoinguide

Microsoft och Enjin utfärdar Minecraft-kompatibla Blockchain-samlarobjekt – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide