Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Köper du med Bitcoin? PayPal Fine Print avslöjar byte till Fiat


Idag bröt nyheten att PayPal är redo att lansera kryptovalutabetalningar till handlare, vilket gör att dess massiva användarbas på miljoner kan betala med Bitcoin och de andra altcoins har erbjudit sedan mitten av förra året.

Men som alla saker relaterade till centraliserade plattformar som engagerar sig i kryptovalutor finns det en fångst.

PayPal tillåter kunder att betala med Bitcoin, Litecoin, Ethereum och BCH

Som företaget lovade när kryptovalutasupport först tillkännagavs har PayPal följt upp med att lansera support för att tillåta kunder att betala till sina 29 miljoner handlare globalt.

PayPal-användare kan nu betala för varor och tjänster via plattformen med de fyra tillgångarna som erbjuds, inklusive Bitcoin, Litecoin, Ethereum och Bitcoin Cash.

Relaterad läsning | Internetkändisar leder $ 5 miljoner investeringar i Bitcoin Belöningsprogram Lolli

Det första tillkännagivandet om att företaget skulle erbjuda kryptovalutor är gnistan som utlöste bull run, men genomförandet av deras plan har kritiserats sedan dess.

PayPal tillåter inte användare att flytta kryptovalutor ur sin förvaring till en plånbok som de själva väljer – utan att motverka själva tekniken. Förutom problem med lagring av kryptotillgångar finns det också en fångst när det gäller att spendera krypto.

bitcoin btc paypal fiat dollar nyheter

Could the PayPal news be enough to push Bitcoin through resistance to new all-time highs? | Source: BTCUSD on TradingView.com

Att betala med Crypto innebär att först byta till Fiat

PayPal-nyheterna orsakade att Bitcoin ännu en gång ökade högre, och det kunde vara den nödvändiga drivkraften att driva kryptovalutan igenom motstånd och till nya heltidshöjder.

De första PayPal-nyheterna orsakade utbrottet till att börja med, så ett annat ben högre kunde finnas i korten. Oavsett den hausseartade prisåtgärden till följd av de senaste nyheterna, är det återigen inte alla positiva för kryptovalutaanvändare.

Relaterad läsning | Pizza Day 2.0: Att köpa en Tesla med Bitcoin kan vara ett misstag

På samma sätt som andra teknologibestämmande metoder som företaget använder, byter PayPal också ut alla kryptotillgångar för fiat omedelbart innan transaktionen genomförs. Vad som verkligen händer är att kryptokurvor i sig inte spenderas utan istället säljs till kontanter och kontanter i sig byts ut.

I stället förlitar sig på varje kryptovalutas respektive protokoll för att hantera transaktionen från plånbok till plånbok, PayPal har istället skapat ett centraliserat system och plånboksträdgård ännu en gång. Företag som varumärket har antagit en “om du inte kan slå dem, gå med dem” -metod med krypto under det senaste året eller så, men har slutat helt att helt omfamna vad tekniken själv har att erbjuda.

Vem vet dock. Kanske gör PayPal sina användare en tjänst genom att uppmuntra dem att hålla i stället för att spendera, vilket tidigare visat sig vara ett misstag ändå.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Ethereum vänder starka motståndsnivåer som prisögon 2000 dollar-omprövning

Bitcoinguide

Ekonom säger att Bitcoin inte är för stort för att misslyckas – varnar BTC kan bara etablera sig om regeringar tillåter det – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Skrill fortsätter sin amerikanska kryptomarknadsexpansion genom att samarbeta med Coinbase – Bitcoin News

Bitcoinguide