Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Kings of Leon Bag $ 1,4 miljoner i Ethereum NFT-auktion


Viktiga takeaways

  • Kings of Leon har tjänat 1,4 miljoner dollar i ETH från en NFT-auktion för deras “When You See Yourself” -album.
  • Exklusiva albumutgåvor, digitalt konstverk och livstidskonsertpass släpptes som en del av droppen.
  • Kings of Leon är det första bandet som använder NFT för att släppa ett album.

Dela den här artikeln

Nashville-rockgruppen Kings of Leon gjorde precis en sju-siffrig summa från sin första NFT-samling.

Kings of Leon Minting NFTs

Kings of Leon har samlat in 1,4 miljoner dollar från en NFT-auktion.

De samling, med titeln “NFT Yourself” och släpptes i samarbete med kryptostart Yellowheart, började säljas för att fira släppet av Kings of Leon’s nya “When You See Yourself” LP under helgen. Det var den första droppen i sitt slag för ett band. Försäljningen uppgick till 766,4 ETH, vilket är ungefär 1,4 miljoner dollar i dagens priser.

Droppen innehöll tokeniserade versioner av albumet med en vinylutgåva i begränsad upplaga och exklusivt digitalt konstverk. Osålda utgåvor brändes i slutet av försäljningen, vilket ökar bristen på varje symbol. Olika andra digitala konstverk såldes, liksom en handfull “gyllene biljett” -upplevelser.

De gyllene biljetterna inkluderade ett livstidskort för bandets konserter, vilket garanterade fyra biljetter på första raden och VIP-behandling på varje turné.

Den överlägset dyraste NFT i samlingen var “Golden Ticket: Bandit # 2 Wave”, som inkluderade ljudutdrag av “When You See Yourself” och blysingeln “The Bandit.” Det såldes för 89 ETH.

Intressant nog var reservpriset för minst en av de gyllene biljetterna så höga som 50 ETH, cirka 90 000 $. Två av biljetterna fick bara bud på 49 ETH och 6,6 ETH.

Auktionen pågick på OpenSea från fredag ​​till måndag och YellowHeart hanterade listorna. Det var ursprungligen planerat att avslutas på söndag, men tidsfristen förlängdes med 24 timmar. I ett uttalande på YellowHearts webbplats sa Kings of Leon:

”Att bryta ny mark är aldrig lätt …. Om det vore så skulle det inte vara banbrytande. Många fans är första gången NFT-köpare och upplever en inlärningskurva. VI HÖRER DIG och kommer att förlänga NFT YOURSELF Collection med ytterligare 24 timmar i hopp om att mer tid ger fler fans möjlighet att delta i detta historiska erbjudande. ”

Det är möjligt att auktionen förlängdes på grund av att vissa artiklar inte uppfyller deras reservpris.

Ändå har vissa spekulanter redan omfördelat varorna i hopp om att göra en snygg vinst. En användare som heter BigBear har listat albumet NFT för en rejäl 400 ETH.

NFT och musik

Krypto-infödda musikfans har länge diskuterat Ethereum-ekonomin som en potentiell lösning på musikindustrins problem. Den traditionella modellen för musikreleaser är laddad med mellanhänder och artisten får vanligtvis betalt sist i kedjan. Royalties från streaming, till exempel, betalas vanligtvis av en inkomstinkasseringsorgan i slutet av året, och de uppgår vanligtvis bara till bråkdelar av en cent per ström.

NFT kan ge skapare genom att låta dem sälja sitt arbete i utbyte mot omedelbara kryptovalutabetalningar.

Tekniken först upptäcktes i den digitala konstvärlden, men NFT kan omfatta musik, identifiering och mycket mer. Till skillnad från tokens som BTC och LINK är var och en unik. Det betyder att de kan tillhandahålla bevisbar brist och ägande av en viss tillgång. NFT-rörelsen är inriktad på Ethereum, som fungerar som reservtillgång för rymden. Auktionshus som OpenSea och Rarible säljer NFT i utbyte mot ETH.

Även om Kings of Leon är det första bandet som använder Ethereum på detta sätt, har många andra musiker nyligen sett på NFT: er som ett sätt att släppa sitt arbete.

Förra månaden tog den amerikanska DJ: n 3LAU en liknande strategi för att köra en begränsad droppe av hans “Ultraviolet” -album, med front-run satsen under de senaste månaderna. Han tjänade 11,7 miljoner dollar från försäljningen, vilket gjorde den till den mest värdefulla NFT-release hittills. Grimes gjorde också en sju-siffrig summa från hennes senaste Nifty Gateway-nedgång.

Andra stora DJs som Steve Aoki, Carl Cox och Richie Hawtin har också hoppat ombord.

Kings of Leon drop är den som hittills fått mest uppmärksamhet från den vanliga världen. Eftersom deras auktion tycks gå ner som en framgång kan branschen snart se andra stora artister omfamna tekniken.

Kings of Leon bildades 1999 i Nashville, Tennessee, och är en av världens mest populära rockgrupper. Bandet har vunnit fyra Grammys och spelat huvuduppträdanden på festivaler som Glastonbury och Lollapalooza. Deras hitsinglar inkluderar “Sex on Fire”, “Molly’s Chambers”, “The Bucket” och “On Call.”

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

QuickSwap DEX erbjuder kredit- och betalkortsupport

Bitcoinguide

Ethereum riktar sig till $ 2000 medan en korrigering väger

Bitcoinguide

Energy Giant planerar att använda Bitcoin som ett “ekonomiskt batteri”

Bitcoinguide