Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kina utvecklar Digital Yuan-plattform med Alibabas myra


Enligt en rapport från VOA News har Alibaba Groups dotterbolag Ant Group tecknat ett partnerskap med People’s Bank of China. Partnerna kommer att arbeta för att bygga en plattform för landets centralbank digitala valuta (CBDC). VOA citerar det kinesiska statsmediet Global Times.

Digital Yuan, även känd som Digital Renminbi eller e-CNY, kommer utvecklingen att “gemensamt främja” av partnerna och kommer att baseras på Alibabas dotterbolag. Global Times avslöjade att bankinstitutioner har arbetat med Ant och det multinationella kinesiska konglomeratet Tencent i över 3 år. Tillsammans har de utvecklat Digital Yuan.

Ant och Tencent har gått igenom en hel del granskningar av Kinas regering. Detta har dock inte hindrat dem att arbeta med projektet. VOA hävdar att People’s Bank of China behöver hjälp för att bygga CBDC: s infrastruktur och dess distributionskanaler. Kina förväntar sig att e-CNY ska användas i lokala detaljhandelsbetalningar och senare antas av utländska länder.

Francis Lun, VD för Geo Securities, berättade för VOA att Alibabas dotterbolag beordrades av kinesiska myndigheter att skicka in sin databas. Ant är en av Kinas största betalningsleverantörer och har kontroll över 54% av ländernas e-betalningsmarknad, per data som delas i rapporten. Företaget erbjöd sig att hjälpa, men regeringen vägrade för oro över en potentiell “intressekonflikt”. Lun sa:

De kinesiska myndigheterna säger till Ant att du ska överlämna dina stora data till centralbanken. Uppgifterna kommer inte att förbli i privata händer eftersom kommunistpartiet är chef.

Den digitala yuanen är inget som Bitcoin

Myndigheter på People’s Bank of China har sagt att deras CBDC kommer att ha unika funktioner. Enligt VOA-rapporten kommer den digitala yuanen att vara ett verktyg för statlig övervakning. Han jämförde Kinas e-CNY med George Orwells klassiska “1984”, en fullständig motsats till Bitcoin.

Den digitala valutan kommer att göra det möjligt för Kina att spåra alla transaktioner och det kommer att vara en del av ett försök att genomföra en ”avdollarisering” av det internationella finansiella systemet. Distributionsfasen kommer dock att vara avgörande för CBDC: s långsiktiga överlevnad. Lin sa till VOA följande:

Genom att samarbeta med centralbanken [to launch the e-CNY]kommer dessa fintech-jättar att befrias från tryck i regulatorns antimonopolprob. Deras monopol är svårt att bryta upp om inte en konkurrent framträder så stark som e-CNY för att ta upp minst en tredjedel av marknadsandelarna.

Via hennes Twitter-konto delade Dovey Wan, grundare av Primitive Crypto, en bild med den digitala Yuans (RMB / DECP, Digital Currency / Electronic Payment) plånbok. Fortfarande i sin testfas tillåter plånboken användare att skicka och ta emot pengar med ett enkelt svep uppåt eller nedåt. Glåmig sa:

Detta är en beta som nu testas i Shenzhen, en del kommunala betalningar och offentlig ekonomisk aktivitet kommer först att antas, sedan handelsadoption. Kina är riktigt bra på att distribuera ny teknik i stor skala, detta är inte ett undantag.

Digital Yuan E-CNY
Källa: Dovey Wan

Bitcoin handlas till 56,743,87 $ med en förlust på 1,8% i det dagliga diagrammet. I vecko- och månadsdiagrammet har BTC 13,3% vinst respektive 3,4% förlust.

Digital Yuan E-CNY Bitcoin BTC BTCUSD
BTC konsoliderar på nuvarande nivåer. Källa: BTCUSD Tradingview

Source link

Related posts

Nigerias SEC i samtal med Centralbank of Nigeria om kryptovärden – 2020-riktlinjer för krypto fortfarande avstängd – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Den spanska öregeringen beslutar att sälja sina Bitcoin-investeringar genom att citera ‘etiska’ skäl – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Uniswap UNI Hung efter att ha slagit Record High; Nedbrytningsrisker kvarstår

Bitcoinguide