Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kimchi Premium lägger Bitcoin lägre än Fed Minutes; Vad kommer härnäst?


Bitcoin-priserna sjönk med 3,12 procent i början av handeln på måndagen, medan resten av kryptomarknaden följde efter och blev aggressivt lägre efter att deras rekordhöga tjurkörningar i början av denna vecka.

Bitcoin vacklar runt 56 000 dollar.  Källa: BTCUSD på TradingView.com
Bitcoin vacklar runt 56 000 dollar. Källa: BTCUSD på TradingView.com

Till en början såg det ut som en regelbunden vinstövning bland västerländska daghandlare mot övervärderingsrisker. Icke desto mindre noterade blockchain-analysplattformen CryptoQuant att försäljningen dök ut ur Sydkoreas baserade kryptobörs Upbit Global. Det hände efter att en så kallad “Kimchi Premium” -indikator nådde sin treåriga topp.

Vad är Kimichi Premium?

I efterhand är Kimchi Premium ett mått som representerar skillnaden i bitcoinpriserna på sydkoreanska börser och andra globala handelsvägar. Arcnae Research-analytiker konstaterar att när indikatorn toppar, slutar det något att blåsa upp bitcoin-hausse-bubblorna. Mätvärdet nådde 47 procent i januari 2018 och 63 procent 2017 och följde upp med stora priskorrigeringar på den globala bitcoinmarknaden.

Bitcoin Kimchi Premium störtar vid sidan av det globala priset.  Källa: CryptoQuant
Bitcoin Kimchi Premium störtar vid sidan av det globala priset. Källa: CryptoQuant

Ändå bildade Kimchi Premium dvärgade toppar på 6,5 procent i januari 2018 och 63 procent i maj 2019 – vilket också ledde till lägre bitcoin-priskorrigeringar. Från och med denna vecka nådde mätvärdet cirka 18 procent innan det sjönk lägre under den europeiska sessionen onsdag, vilket visas i diagrammet ovan.

“Det verkar som att någon äntligen har kommit på hur man kan arbitrage denna Kimchi premium-möjlighet”, säger Ki-Young Ju, VD för CryptoQuant. “Handelsvolymen inom 30 minuter på Upbit Global, den största koreanska börsen, var större än Binance. Denna nedgång verkar relaterad till Kimchi-tillbakadragning.

Mr Ju berättade också för CoinDesk att Kimchi Premium inte kommer att påverka Bitcoin-marknaden som tidigare gånger och noterade att Sydkoreas volym jämfört med den globala har minskat avsevärt – från 7,9 procent 2017 till 2 procent.

Fed-protokoll

Bitcoin sjönk också till under 56 000 dollar under den amerikanska sessionen måndag när investerare väntade några minuter från Federal Reserve: s möte i mars för att leta efter ledtrådar om hur centralbanker ser inflationen och USA: s ekonomiska återhämtningshastighet.

Vissa investerare är rädda för att vaccinutrullning, lindring av koronavirusrestriktioner och det senaste stimulanspaketet på 1,9 biljoner dollar skulle begränsa konsumenternas efterfrågan och leda till en högre inflation. I sin tur skulle det uppmana Fed-tjänstemännen att höja räntorna från nästan noll tidigare än 2024.

“När du har alla dessa pengar som har pumpats in i systemet och i människors fickor, men som inte har spenderats ännu, vet du att inflationen kommer att komma någon gång”, säger Brian Walsh, Jr., senior finans rådgivare på Walsh & Nicholson Financial Group.

Högre inflationsutsikter gör US-dollarn mer attraktiv för utländska investerare. Under tiden tenderar greenbackens svaghet att gynna Bitcoin.Source link

Related posts

Kraftfull botten signal fläckig i XRP, men det finns en fångst

Bitcoinguide

NFT-baserat Enterprise DeFi-protokoll

Bitcoinguide

‘I termer av dollar går Bitcoin till oändlighet’, säger Kraken VD – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide