Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kevin O’Leary förutspår framväxten av distinkt ren jämfört med smutsiga Bitcoin-marknader


Vi är alla bekanta med begreppet organisk kontra icke-ekologisk mat, men Shark Tanks Kevin O’Leary ser att en liknande skillnad tillämpas på Bitcoin. Han förutspår skillnaden mellan Bitcoin i två klasser, det rena “jungfruliga” myntet som utvinns med förnybar energi i “vitlistade” länder, och med hänvisning till diamanthandeln det han kallar “blodmynt”.

O’Leary hade tidigare kallat Bitcoin skräp och värdelös. Hans resonemang var då då oförmågan att köpa varor och tjänster med det.

O’Leary kommer bara att köpa ren Bitcoin

På tal med CNBC sa O’Leary att han bara skulle köpa hållbart producerade Bitcoin och aldrig “blodmynt” från Kina. Han tillade att denna kontrast skulle bli tydligare nästa eller två år och bilda distinkta marknader i processen.

”Jag köper inte mynt om jag inte vet var det bryts, när det bryts, härkomst. Inte i Kina. Inget blodmynt för mig. ”

Den kanadensiska entreprenören sa att investerare i allt högre grad vill veta var deras investeringar kommer. Som ordförande för O’Shares ETF: er nämnde O’Leary att institutionella investerare hade översvämmat honom med frågor som frågade om han köpte “blodmynt” från Kina.

Mer och mer inför institutioner begränsningar för de tillgångar de har för att följa miljö- och företagsstyrningsregler. Frågor som rör mänskliga rättigheter och miljöskador får tummarna. Han sa också att “made in China” blir alltmer avskräckt.

”Institutioner kommer inte att köpa [BTC] bryts i Kina, mynt som har bryts med kol för att brinna för el, eller mynt som bryts i länder med sanktioner mot dem. ”

Handelskriget mellan USA och Kina pågår fortfarande

Talet om ett handelskrig mellan USA och Kina var framträdande för ungefär ett år sedan. Flashpoints inkluderade gripandet av Meng Wanzhou, dotter till Huaweis grundare, på kanadensisk mark på begäran av USA, och handelsförbudet som hindrade amerikanska företag från att hantera kineser, särskilt teknik- och chipföretag.

Medan dessa historier har bleknat på senare tid, hävdar O’Leary att handelskriget mellan USA och Kina fortsätter. Han efterlyser mer aggressiva åtgärder mot Kina för att “jämna villkoret.” Hans förslag inkluderar att ta bort kinesiska aktier och begränsa tillgången till USA: s rättssystem.

O’Leary hävdar att detta är hur amerikanska företag hanteras i Kina. Han tillade att även som tillverkare i Kina kunde han inte sälja till den kinesiska marknaden.

“Jag kan inte sälja min produkt där, och ändå har de de fördelarna i Nordamerika och i Europa.”

Världsbanken rankar Kina 31 av 190 länder för att det är enkelt att göra affärer. Medan USA tar 6: e plats i samma rapport.

Många utländska företag fortsätter att få tillgång till den lukrativa kinesiska marknaden. I vissa fall kräver den kinesiska regeringen ett partnerskap eller ett joint venture med ett kinesiskt företag för att göra affärer i Kina.

Bitcoin dagligt diagram

Source: BTCUSD on TradingView.comSource link

Related posts

Kraftfull botten signal fläckig i XRP, men det finns en fångst

Bitcoinguide

Galileo Exchange presenterar GLT-token och introducerar ‘Zero Edge’ handel – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Det är därför Mark Cuban tycker att Ethereum är en “riktig valuta”

Bitcoinguide