Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kenyanska Fintech-start för att använda Stablecoins för att överföra grundläggande inkomster till afrikanska flyktingar – Fintech Bitcoin News


Kotani Pay, en Kenya-baserad digitalvaluta- och off-ramp-tjänsteleverantör, har ingått ett avtal där det kommer att möjliggöra överföring av UBI-betalningar till afrikanska flyktingar. I samarbete med Refugee Integration Organization (RIO) och Impact Market kommer fintech-start-up, som använder Celo blockchain, att använda sin plattform för att säkerställa att betalningar når de avsedda mottagarna.

Använda Blockchain utan Internet

Enligt Kotani Pays senaste inlägg på Medium kommer start-up-partnerskapet med RIO och Impact Market att se till att icke-smartphone-innehavare gynnas. Kommentera den här unika funktionen sa Kotani Pay:

(Partnerskapet) uppnår en tidigare genomförd UBI genom ett stabilt mynt som är tillgängligt för användare som inte är smarttelefoner. Detta är en banbrytande prestation i UBI-världen, digitala valutor och flyktingars inkludering.

Fintech-uppstarten tillägger att det ger ett välbekant gränssnitt som fungerar på telefoner. Detta gränssnitt “eliminerar behovet av en internetanslutning vid interaktion med blockchain-protokoll som huvudsakligen var utformade för smartphone-användare.”

För sin del säger RIO att användningen av Celo blockchain “säkert kommer att hjälpa till att hålla bedrägerier och korruption från det här programmet, vilket säkerställer att varje dollar för en gångs skull kommer till de människor de är avsedda för.”

UBI främjar inte beroende

Under tiden avslöjade Brian Kimotho, marknadschef på Kotani Pay, några av de detaljer som rör de medel som kommer att delas ut samt antalet inblandade flyktingar. Kimotho sa:

Programmet kommer att stödja 5000 flyktingar. Flyktingarna kan göra anspråk på motsvarande $ 1 (100 shilling) i Celo Dollars (cUSD) dagligen upp till maximalt $ 400 (40000 shilling) på en månad. Vi kör för närvarande en pilot med 1 000 flyktingar med planer på att få ombord de resterande 4 000 inom de närmaste månaderna.

Under Medium-posten avfärdar RIO påståendet att detta UBI-program sannolikt kommer att odla ett beroendessyndrom bland flyktingar. NGO säger att de anser att UBI “inte bör genomföras som ett enda medel för ekonomisk utveckling.” Istället bör betalningarna kombineras “med företagsutbildning, medvetenhet om entreprenörskap och andra tjänster för ekonomisk integration, såsom mikrolån.”

Tror du att blockchain erbjuder ett bättre sätt att överföra betalningar till flyktingar? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Blockchain.com samlar in $ 300 miljoner, företagets värdering efter pengar nu 5,2 miljarder dollar – Bitcoin News

Bitcoinguide

Riskkapitalfonden Yolo investerar i digitala marknadsföringsspecialister eCartic – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Undersökningen visar 77% av amerikanerna är bekymrade över stigande inflation, priserna på varor skyhöga – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide