Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Kändismyntmarknadsplats BitClout återvänder kort


Viktiga takeaways

  • Kändismynthandelsplattform BitClout gick offline förra veckan. Det återvände kort till webben på onsdagen.
  • Plattformen tillåter kryptovalutainvesterare att handla tokens kopplade till kändisar och kryptoledare.
  • BitClouts ursprung är okänt, och de flesta kändisar har inte gjort det, vilket gör dess symboler till en tveksam investering.

Dela den här artikeln

Den sociala marknaden BitClout har kommit tillbaka online efter ett avbrott som varade i ungefär en vecka.

Vad är BitClout?

BitClout tillåter innehållsskapare, kändisar och berömda kryptopersonligheter att skapa ett ”skaparmynt” som kan bytas ut med hjälp av plattformens ursprungliga valuta.

Plattformen presenterar sig som ett decentraliserat socialt nätverk som möjliggör tokenisering av social påverkan. Varje Twitter-profil får ett BitClout-konto, oavsett om de väljer att delta eller inte.

Nuvarande topp tio sociala mynt på BitClout.  Källa: bitcloutpulse.com
Nuvarande topp tio sociala mynt på BitClout. Källa: bitcloutpulse.com

För närvarande leds BitClouts noteringar av Elon Musk, vars mynt har uppnått ett marknadsvärde på 29 miljoner dollar. Bortsett från vanliga kändisar som Katy Perry och Kim Kardashian, toppar kryptofigurer som Ethereum-skaparen Vitalik Buterin och Binance VD Changpeng Zhao också topplistan.

Dessa profiler har dock inte nödvändigtvis skapats eller krävts av kändisarna själva. Ett anmärkningsvärt undantag är FTX VD Sam Bankman-Fried, som har gjort anspråk på sin BitClout-identitet.

Alla affärer på plattformen måste göras med hjälp av plattformens ursprungliga digitala valuta. För att köpa den valutan måste användarna skicka Bitcoin till BitClout, som sedan omvandlas till en BitClout-saldo.

BitClouts mystiska ursprung

Operatörerna av BitClout är okända. Projektets whitepaper hävdar att det är ett helt öppen källkodsprojekt utan något specifikt företag som bankrullar det. Anslagstavla har rapporterat att flera stora riskkapitalföretag ryktas vara bakom BitClout, men själva projektet har inte sagt något om saken.

Medan BitClout stängdes kunde industrins insiders och influencers förhandsgruva några av de mest värdefulla mynten. Detta fick andra att anklaga projektet för orättvis distribution av dess tokens.

De få utvalda kan nu sälja de sociala mynt som köpts under förra veckans slutna beta-period för en rejäl vinst. Det fick också priset på vissa mynt att skjuta i höjden.

BitClouts korta avbrott

BitClout gick offline förra veckan och återvände den 17 mars. Trots webbplatsens korta återkomst verkar det vara offline igen: besökare som har ett lösenord till webbplatsen får höra att webbplatsen är under underhåll.

En offentlig frontend för webbplatsen, BitClout Pulse, rapporterar också att BitClout blockchain upplever säkerhetskopiering.

Det faktum att plattformen säljer mynt kopplade till kändisernas identitet är juridiskt ifrågasatt, vilket innebär att webbplatsen kan stöta på andra tillgänglighetsfrågor i framtiden.

Ansvarsfriskrivning: Författaren höll Bitcoin och ett antal andra kryptovalutor i skrivande stund.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Crypto Briefing CB10 Index slutar första kvartalet med 86% avkastning

Bitcoinguide

Kommer symbol att hjälpa NEM att återfå sin tidigare ära?

Bitcoinguide

Cream Finance tappas av $ 37,5 miljoner i större exploatering

Bitcoinguide