Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

Kanada godkänner Bitcoin ETF, optionsmarknader som inte prissätter $ 100 000 BTC


Redaktörens anmärkning: Välkommen till Oxens år. Blockchain Bites publiceras inte på presidentens dag, måndagen den 15 februari.

Tre berättelser

Bull marknaden surr

Den första bitcoin-börshandlade fonden i Nordamerika har godkänts av Kanadas värdepappersregulator, ett drag som vissa kommentatorer ser som att öppna dörren för USA att följa. Den amerikanska regeringen har tvekat att godkänna en bitcoin-ETF-produkt, som spårar priset på bitcoin och handlas på en börs, på grund av bitcoins förment grunda likviditet och risker som tillgången kan manipuleras.

Bitcoin gruvarbetare tjänade rekord 4,06 miljoner dollar på bara 60 minuter igår, enligt data från Glassnode. Majoriteten av dessa intäkter kom från bitcoin-subventionen – 6,25 BTC utfärdas ungefär var 10: e minut – även om cirka 47 000 $ samlades in i nätavgifter.

Bitcoin-optionsmarknaden ser en 12% sannolikhet för att priser stiger över $ 100.000 i slutet av december, enligt en matematisk mått som kallas Black Scholes-formeln. Det tittar på lösenpriser, köpoptionspriser, den faktiska tillgången och amerikanska skattkammare för att bestämma det verkliga priset på ett optionskontrakt.

Vill alla komma in?

PayPal-VD Dan Schulman sa att betalningsjätten vill bli en CBDC-distributör, om en centralbanks digitala valuta någonsin startar. ”Du tänker på hur många [digital wallets] vi kommer att ha de närmaste två, tre eller fem åren, och vi är ett perfekt komplement till centralbanker och regeringar för att distribuera dessa digitaliserade former av valuta, säger Schulman vid företagets investerardag.

Wall Street-kostymer pressar sina arbetsgivare att flytta till krypto, enligt CNBC. Som svar på interna frågor sa JPMorgan Chase medordförande Daniel Pinto enligt uppgift att banken skulle överväga bitcoinhandel om kundernas efterfrågan var “där”, vilket “jag är säker på att det kommer att vara någon gång.”

Miami borgmästare Francis Suarez har flyttat allt från en bitcoin-stadskassa till betalande anställda i krypton. Igår tappade dock stadskommissionärer bromsarna på dessa ambitiösa planer för att studera deras inverkan först. Kommissionärer röstade för att starta utbildningskampanjer på engelska, spanska och kreolska för att informera människor om krypto.

Figure Technologies, en blockchain-utlåningsstart, flyttar för att starta ett specialförvärvsföretag (SPAC), även kallat ett “blankcheck” -företag. Företaget, Figur Acquisition Corp., kommer att samla in 250 miljoner dollar för att ta en konkurrenskraftig startpublik.

Runt världen

Nigerias Securities and Exchange Commission (SEC) tillkännagav torsdag att de har lagt planer på att reglera kryptovalutor i vänteläge mot bakgrund av centralbankens beslut att förbjuda dem, enligt en rapport från Guardian Nigeria. Detta följer efter ett möte igår där Nigerias senat kallade landets främsta finansiella tillsynsmyndigheter för att tala om lagförslaget, som hade fått offentligt stöd.

Indien kommer att ge kryptoinnehavare ett tre till sex månaders fönster för att ta ut pengar, om ett föreslaget förbud mot kryptovaluta går igenom. Kryptovalutan och reglering av officiell digital valutaräkning, som flöt i år, försöker begränsa privata valutor i landet och skapa en ram för en nationell digital valuta.

Twitter-vd Jack Dorsey meddelade fredag ​​att han kommer att samarbeta med rapparen Jay-Z och donera 500 bitcoin (~ 23,6 miljoner dollar) för att inrätta ett nytt kapitalförvaltning som stöder Afrika och Indien. Separat donerade Dorsey 1 miljon dollar till myntcentret Coin Center, som meddelades onsdag.

På spel

Poppar bubblor?
Tidigare CFTC-ordförande Christopher Giancarlo rensade rekordet om råvarustillsynsmyndighetens roll i att poppa bitcoin-tjurmarknaden 2017 i morse på CoinDesk TV.

CoinDesk rapporterade tidigare att Trump-administrationen agerade för att punktera bubblan 2017 genom att rensa vägen för terminsprodukter.

”Vi såg en bubbelbyggnad och vi trodde att det bästa sättet att ta itu med det var att låta marknaden interagera med den,” sade Giancarlo i slutet av 2019. Han sa att lanseringen av bitcoin-futures ”skulle ha effekten av att poppa bitcoin-bubblan. Och det fungerade. ”

Dessa kommentarer har lett till en konspiration om att amerikanska tillsynsmyndigheter är motsägelsefulla mot tillväxten i kryptovalutaindustrin. Liknande frågor uppstod tidigare denna vecka efter att Chicago Mercantile Exchange lanserade landets första reglerade eter (ETH) futures.

Giancarlo mildrade dessa rädslor i morse. Att lägga till att säkerhets- och råvaruregulatorer inte har befogenhet eller förmåga att ha en så tung hand på kapitalmarknaderna.

Historien är lite mer komplicerad. Derivat, Giancarlo, hävdade är en väsentlig del av alla mogna marknader.

”Förmågan att korta en marknad är en viktig mognadspunkt i utvecklingen av vilken marknad som helst,” sade han och tillade att de mest moderna marknadspriserna inte fastställs på spotmarknader utan på en högre finansiell nivå. “Den institutionella rollen i bitcoin har gjort den till en verklig investeringsklass.”

I den utsträckning som bitcoin-futures deflaterade bubblan var det bara en fråga om den gamla gamla kapitalistiska prisupptäckten.

“[Derivatives] tog tillbaka priset på bitcoin i samband med dess grundläggande produktionskostnad, säger Giancarlo. “Under 2017 hade bitcoin gått sönder från dessa grundläggande.”

Så vad tycker Giancarlo om dagens skummande marknader? Han tog inte upp frågan direkt, men vi kan återigen vända oss till själva marknaden.

Som CoinDesk marknadsför reportern Omkar Godbole, ser derivathandlare en låg sannolikhet för att marknaden kommer att blåsa upp sex siffror i slutet av året.

“Med de senaste två månadernas extrema volatilitet visar marknaden inte mycket övertygelse om hur bitcoin kommer att handla under resten av året”, berättade Sui Chung, VD för CF Benchmarks, till Godbole.

Snabba bett

  • Grayscale kan skapa ett Yearn Finance-tokenförtroende, enligt en ny ansökan. (CoinDesk)
  • Bitcoin Lightning återuppfinner e-sport. (CoinDesk)
  • Varför DeFi Pulse inte har listat 1 tum. (Avkryptera)
  • Cryptos marknadsvärde är större än vissa centralbanker. (Avkryptera)
  • Påverkar börshackar kryptopriser? En akademiker dyker in. (Protos)
  • “Investera som underhållning” (helloshreyas)
  • Krafterna som kan driva banker för att bygga sina egna stablecoins. (CoinDesk yttrande)

Vem vann Crypto Twitter?

Prenumerera för att få Blockchain Bites i din inkorg varje vardag.

Source link

Related posts

Kia Motors America offer för Ransomware-attack som kräver $ 20 miljoner i Bitcoin, rapporterar anspråk

Bitcoinguide

Hoskinson har några rekommendationer för Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoinguide

Darknets JokerStash går i pension efter att ha gjort mer än 1 miljon dollar genom olagliga transaktioner

Bitcoinguide