Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Kan EU använda Stellar Lumens (XLM) för att utfärda sin CBDC?


På ett Reddit-inlägg har Stellar-samhället diskuterat den senaste utvecklingen om Europeiska unionens möjliga utfärdande av en centralbank digital valuta (CBDC). Enligt uttalanden från Europeiska centralbankens president Christine Lagarde kommer ett beslut om projektet att fattas vid mitten av året.

Lagarde har haft en ogynnsam position på kryptovalutor, CBDC och digitala tillgångar. Bankinstitutets president har varit mer för stablecoins. I en intervju med Bloomberg sa Lagarde emellertid att beslutet om att godkänna den digitala euron kommer att fattas av ECB: s styrelse.

I en färdplan för den digitala euron sa ECB: s ordförande att de snart kommer att publicera en analys av det offentliga samrådsprocessen som inleddes för projektet. Institutionen kommer sedan att leverera dessa resultat till Europaparlamentet och få grönt ljus för att testa CBDC.

Lagarde uppskattar att de efterföljande bedömningarna kommer att pågå mellan 6 månader och 1 år. Totalt kan utbyggnaden av den digitala euron ta fyra år. ECB: s ordförande sade:

Eftersom det är en teknisk strävan såväl som en grundläggande förändring eftersom vi måste se till att vi gör det rätt. Vi är skyldiga européerna. de måste känna sig säkra och säkra. De måste veta att de har en centralbankstödda […] motsvarande en digital sedel med samma säkerhetsnivå. […] Vi måste se till att vi inte kommer att bryta något system utan att förbättra systemet.

Stellars funktioner skulle gynna Digital Euro

Lagarde betonade att de “mellanhänder” som är beroende av det nuvarande systemet kommer att kunna fortsätta att arbeta med de nuvarande institutionerna, kreditramarna och kontanterna som “kommer att samexistera” med CBDC. Ryggraden i projektet är att skapa ett förbättrat betalningssystem ”säkert, solidt och säkert för européerna”.

I Stellar-communityn spekulerade många användare om möjligheten att CBDC kan användas ovanpå Stellar Lumens blockchain. En användare som deltog i diskussionen uppgav att institutionen kunde välja det här alternativet för att dra nytta av fördelarna med ett “offentlig-privat partnerskap”. Användaren uppgav:

de kollapsar inte det nuvarande systemet för att bli hemliga igen. sekretessen för hela det nuvarande finansiella systemet är dess största fråga och anledningen till att ingen litar på bankirerna. (…) pengarna kommer att behöva vara ett offentligt verktyg, som alla kan lita på.

Användare som gynnade denna avhandling betonade att Stellar Lumens uppfyller de krav som beskrivs av Lagarde: kapacitet att avveckla transaktioner, gränsöverskridande överföring och utbytesfunktioner.

Gemenskapen lyckades inte nå enighet. De flesta användare tror att bankinstitutionen väljer att använda en privat blockchain byggd speciellt för att vara värd för CBDC. De utesluter dock inte att den digitala euron kan vara “interoperabel” med andra CBDC och till och med kunna konverteras till kryptovalutor på Stellar Lumens, Ethereum eller andra blockkedjor.

XLM handlas till 0,4 USD med 4,1% förluster den sista dagen. På veckodiagrammet har XLM 11,7% i vinst.

Stellar Lumens XLM
XLM med baisse fart på 24-timmarsdiagrammet. Källa: XLMUSDT TradingviewSource link

Related posts

Hip-Hop Star Snoop Dogg säger Bitcoin ‘Här för att stanna’ – Lauds NFTs för att skapa direkt anslutning mellan artister och fans – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide

Stora israeliska investeringshuset investerade 100 miljoner dollar i Grayscale Bitcoin Trust Fund i december 2020 – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

En Ledger Hardware Wallet är den bästa lösningen för att skydda och äga dina privata nycklar – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide