Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

Kakao ska spela in privata värdepapper på sin egen blockchain


Sydkoreanska internetjätten Kakaos blockchain-arm Ground X lagrar och verifierar nu onoterade investeringar som icke-fungibla tokens (NFT) på sin offentliga blockchain.

Onoterade investeringar är aktier i nystartade företag som erbjuds investerare för köp före ett offentligt erbjudande. Eftersom dessa värdepapper inte är noterade på formella marknader handlas de över disk (OTC).

Sydkoreas OTC-handelsmarknad växer: landets OTC-börs K-OTC avslutade 2020 med ett rekordhögt börsvärde på över 1 biljon vann (1,1 miljarder USD) sedan lanseringen 2014. Utländska investerare kan också köpa och handla OTC-aktier i Syd Korea. År 2018 ändrade Sydkorea sina skattelagar för att undanta utländska investerare från kapitalvinstskatter vid överföringar av både börsnoterade och onoterade aktier.

Ground X har samarbetat med lokala aktiehanterings- och handelsplattformar som QuotaBook och Angel League som erbjuder investerare möjlighet att köpa aktier i lovande onoterade nystartade företag eller registrera och lagra äganderätt.

Enligt ett mejlmeddelande kommer information om onoterade aktier, inklusive nominellt värde, antal aktier och aktieägarnas namn, att registreras på Klaytn, blockchain utvecklad av Ground X.

Aktiens protokoll präglas sedan som en NFT och erbjuds till aktieägarna som ett digitalt kort via den digitala plånboken Klip, som är inbäddad i Sydkoreas populära meddelandeprogram KakaoTalk. KakaoTalk betjänar cirka 50 miljoner användare över hela världen och Klip är tillgängligt för alla KakaoTalk-användare.

Onoterade aktier är vanligtvis tillgängliga för investerare genom interna förbindelser hos det företag som erbjuder dem, men de kan också köpas via återförsäljare som gör värdepappren tillgängliga för försäljning. Enligt Inés Chun, kommunikationschef på Ground X, Angel League är öppen för alla som är intresserade av att investera i onoterade företag som erbjuds på plattformen som hanteras av erfarna investerare.

Tvärtom kan investerare inte köpa onoterade aktier på QuotaBook, sa Chun.

”Många nystartade företag i deras pre-börsintroduktion här i Korea använder QuotaBook, och aktieägarna i sådana nystartade företag kan skapa sin onoterade investeringsinformation som NFT-kort. Eller låt oss säga att du har onoterade aktier av någon start och det företaget väljer nu att använda QuotaBook, då kan du också ha din NFT, säger Chun till CoinDesk via ett e-postmeddelande.

I Sydkorea kan personer som köper onoterade aktier skicka eller sälja dessa till någon annan, men inte genom vare sig QuotaBook eller Angel League, sa Chun. Om aktieägare vill sälja en aktie som köpts på Angel League, måste de göra det på plattformen, tillade han.

”För Angel League kan du särskilt köpa aktier som Angel League bara erbjuder. Men låt oss säga att du är intresserad av några aktier som Angel League inte erbjuder, då kanske du måste leta efter någon annan plattform, säger Chun.

Enligt GrowthFunders, en brittiskbaserad plattform som erbjuder investerare chansen att köpa in onoterade företag, eftersom dessa aktier inte är noterade på en öppen marknad, är de mycket illikvida. Det betyder att de inte lätt kan säljas förrän ett företag börsnoteras, varefter aktierna kan spädas ut.

I mars 2019 samlade Ground X 90 miljoner dollar genom ett privat mynterbjudande, följt av lanseringen av Klaytn blockchain i juni samma år. I slutet av 2019 gick Binance med i Klaytns styrelse för 24 företag. I november 2020, MakerDAO också gick med rådet.

Lanseringen av Klip-plånboken, som var planerad till slutet av 2019, försenades. Klip och dess token Klay är nu i drift och stöder Kakao blockchain-ekosystemet tillgängligt för alla KakaoTalk-användare.

Source link

Related posts

BlockFi Boosted Grayscale Bitcoin Trust Holdings med 11,9 miljoner aktier, innehar nu $ 1,7 miljarder GBTC

Bitcoinguide

Malaysiska Bitcoin Mining Gang stal över $ 2 miljoner i elektricitet, säger polisen

Bitcoinguide

Indien planerar dubbla skatter på börser och näringsidkare innan de godkänner Crypto-räkningen: Rapport

Bitcoinguide