Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Justin Sun lanserar NFT Fund, Minting Beeple på TRON


Viktiga takeaways

  • Justin Sun lanserar en NFT-fond som heter JUST NFT i hopp om att fånga den höga nivån på konstmarknaden.
  • Fonden kommer att fokusera på delar värda minst 1 miljon dollar, med ett medianvärde på 10 miljoner dollar.
  • Det första presenterade stycket blir Beeples “OCEAN FRONT”, som Sun köpte förra veckan för 6 miljoner dollar. Sun sa att biten skulle “kartläggas vid 1: 1 i TRON-nätverket.”

Dela den här artikeln

Justin Sun, en av kryptos mest kontroversiella figurer, siktar på NFT-marknaden.

Justin Sun lanserar JUST NFT

Justin Sun, grundaren av TRON blockchain, startar en NFT-fond.

Sun publicerade ett öppet brev på TRON Foundation blogg och hans personliga Twitter tidigare i morse, där han planerade att dra nytta av den snabba tillväxten på NFT-marknaden.

Han sa att fonden hoppas kunna vara “ARK-fonderna i NFT-rymden för att registrera konstverk i världsklass som NFT på blockchain.”

Sun fortsatte med att säga att fonden skulle rikta in sig på konstverk till ett värde av minst 1 miljon dollar och med ett medianvärde på 10 miljoner dollar, eftersom det är mest sannolikt att de “klarar tidens test”.

Fonden kommer att innehålla stora konstspelare, inklusive dotterbolag till Christie’s och Sotheby’s. Enligt hans Twitter-inlägg kommer fonden också att ta en “toppnivåartist” för en chefsrådgivare för NFT.

Tillkännagivandet är det senaste i en serie tydliga drag från Sun för att engagera sig i NFT-marknaden.

Tidigare denna månad cirkulerade rykten om att Sun hade vunnit auktionen för Beeples utställningsstopp på 69,34 miljoner dollar sålt på Christie’s. Sol senare tog till Twitter för att förklara att han knappt hade missat efter att ha lagt ett bud på 60 miljoner dollar och förlorat till MetaKovan under de sista sekunderna.

Han betalade sedan 6 miljoner dollar för Beeples “OCEAN FRONT”, som såldes som en del av ett koldioxidneutralt NFT-evenemang förra veckan. Sun sa att stycket ”kommer att kartläggas 1: 1 till TRON-nätverket” som JUST NFTs första presenterade verk.

NFT i rampljuset

De flesta NFT: er präglas på Ethereum idag, vilket förklarar Suns planer på att kartlägga konstverket på TRON. Det är möjligt att han genom att starta fonden hoppas kunna se fler NFT-ytor på TRON.

Uttrycket “NFT” myntades av Ethereum-communityt för att beskriva icke-fungibla tokens, vilket betyder de som är unika från varandra. Kryptotillgångar som BTC och ETH är fungibla tillgångar; en BTC är inte utbytbar med en annan. I den digitala konstvärlden är NFT: er ett användbart sätt att registrera sällsyntheten och ägande av ett konstverk.

På grund av vissa delar av NFT-marknadens mycket spekulativa karaktär har motståndare karaktäriserat vissa delar av utrymmet som en cash-grab. Sun har också kritiserats för sina motiv inom blockchain-industrin. Många har anklagat honom för att kopiera Ethereums vitbok för sitt TRON-projekt tillsammans med andra skandaler.

Baserat på JUST NFT-meddelandet verkar Sun fortfarande tro att NFT: er har en ljus framtid. Inlägget avslutade:

Framväxten av NFT-stödda konstverk leder NFT-baserad konst till ett nytt, spektakulärt kapitel av mänsklig konsthistoria med JUST NFT Fund som prolog. ”

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

5 Crypto Investment misstag du bör undvika 2021

Bitcoinguide

Fastighetsjätten Caruso accepterar och köper Bitcoin

Bitcoinguide

Hacker förformar $ 3 miljoner attack på betalt nätverk

Bitcoinguide