Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

JPMorgan kan starta en Bitcoin-fond i sommar


Viktiga takeaways

  • JPMorgan verkar försöka hålla jämna steg med den växande institutionella efterfrågan på Bitcoin.
  • Den amerikanska finansjätten har inte bara rekommenderat investerare att lägga till den här digitala tillgången i sina portföljer, utan skapar nu en BTC-fond.
  • Källor som är bekanta med saken bekräftade att den nya fonden kunde lanseras så snart sommar.

Dela den här artikeln

JPMorgan skapar påstås en Bitcoin-fond för att låta sina kunder med hög nettovärde handla med den ledande digitala tillgången.

JPMorgan ansluter sig till Bitcoin Craze

Under de senaste 18 månaderna har finansens favorithistoria varit den att Bitcoin har utvecklats som en säkringstillgång mot inflation.

Börsnoterade företag som Tesla, WeWork och Square har redan bytt ut några av sina kontantreserver för att lägga till Bitcoin i sin balansräkning. Till och med San Francisco Vice Sheriffs ‘Association (SFDSA), en ideell organisation som är dedikerad till stöd från brottsbekämpande familjer och samhällen, meddelat att det inkluderade BTC i sin ”all-weather” investeringsportfölj.

Den skyhöga efterfrågan på denna nya tillgångsklass har tvingat långvariga kritiker som JPMorgan att ändra sin inställning till Bitcoin.

Den amerikanska investeringsbanken nyligen rekommenderad investerare att “lägga upp till 1% av sin tilldelning till kryptovalutor för att uppnå effektivitetsvinster i portföljens totala riskjusterade avkastning.”

JPMorgans verkställande direktör Nikolaos Panigirtzoglo sa att en tämjad Bitcoin skulle ha större chans att dra nytta av den minskande efterfrågan på guld och dess relaterade finansiella produkter. Strategen bekräftade att BTC under sådana förhållanden sannolikt skulle “matcha den totala privata sektorns investering i guld” och marschera mot $ 130.000.

Nu kommer JPMorgan enligt uppgift att låta vissa kunder investera i Bitcoin genom en aktivt förvaltad fond. Enligt källor som är bekanta med saken kan en av Amerikas största banker lansera en BTC-specifik fond så snart sommar.

New York Digital Investment Group (NYDIG) förväntas tillhandahålla vårdtjänster för JPMorgans Bitcoin-fond.

Marknadsaktörerna verkar ha välkomnat nyheterna när Bitcoin såg sitt marknadsvärde öka med nästan 10% sedan måndagens öppna. Pionjärkryptovalutan fick ungefär 5.000 poäng, från en lägsta av $ 49.060 till en högsta av $ 54.000.

Prisdiagram för Bitcoin amerikanska dollar
BTC / USD på TradingView

Ytterligare köppress kan se till att BTC stiger mot $ 57 000.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

SushiSwap lanserar ny utlånings- och marginalhandelsplattform

Bitcoinguide

Gråskalaeffektpumpar Filecoin, men hur länge?

Bitcoinguide

XRP-användare rättegång mot Nexo för $ 5 miljoner i likvidationer

Bitcoinguide