Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

JPMorgan Boss säger “nya problem” som kryptovalutor “måste hanteras snabbt” – Finance Bitcoin News


JPMorgan’s chef Jamie Dimon har ett ben att plocka med kryptovalutor, skuggbank och ekonomi för finansiell teknik (fintech). I ett brev till JPMorgan-aktieägarna förklarade Dimon att bankerna “spelar en allt mindre roll i det finansiella systemet” och att det finns en lista över objekt som digitala valutor som han heter som måste “hanteras – och ganska snabbt.”

Jamie Dimons brev till JPMorgan-aktieägare säger att banker behöver fokusera på framtiden

Jamie Dimon har skrivit ett omfattande brev till aktieägarna om företagets uppnådda mål och framtida problem. Dimons brev uppfyller naturligtvis behoven hos sina vänner i Davos och World Economic Forums 2030-spelbok. JPMorgan VD tog upp många av dessa mål som att ta itu med klimatförändringar och låna ut mer pengar till minoriteter som har begränsad tillgång till bankverksamhet.

Förutom prestationerna och framtida förändringar noterade Dimon att de finansiella aktörerna är “fasta i det förflutna” och att en koncentration måste ägnas åt framtiden.

Dimon betonar att amerikanska banker har blivit mycket mindre jämfört med skuggbanker, fintech och storleken på ‘Big Tech’ -företagen. JPMorgan VD anser dock att det är ”viktigare” att betalningstransaktioner flödar genom det amerikanska banksystemet än dessa alternativ.

“Transaktioner som görs av välkontrollerade, väl övervakade och välkapitaliserade banker kan vara mindre riskabla för systemet än de transaktioner som skjuts in i skuggorna”, insisterar brevet till aktieägarna.

Konkurrens och hantering av kryptovalutor ganska snabbt

Ändå erkänner Dimon behovet av konkurrens i finansvärlden.

”Vi behöver konkurrens – eftersom det gör bankrörelsen bättre – och vi måste hantera de framväxande riskerna med regler för lika villkor på ett sätt som säkerställer säkerhet och sundhet i branschen,” betonade han. Trots konkurrensen tror Dimon att det finns “allvarliga framväxande frågor” som måste “hanteras” snart.

“Inte bara är vi långsamma i att hantera det förflutna, men det distraherar oss från att hantera framtiden”, betonade JPMorgan-chefen. ”Det finns allvarliga framväxande frågor som måste hanteras – och ganska snabbt: tillväxten av skuggbank, den juridiska och reglerande statusen för kryptovalutor, korrekt och felaktig användning av finansiella data, den enorma risken som cybersäkerhet innebär för systemet korrekt och etisk användning av AI, effektiv reglering av betalningssystem, avslöjanden på privata marknader och effektiva regler kring marknadsstruktur och öppenhet. ”

Dimon har varit känd för att ha ogillar kryptovalutor och bitcoin och kallade till och med den ledande kryptotillgången ett ”bedrägeri” för några år sedan.

Trots detta har JPMorgan visat starkt intresse för bitcoin (BTC) och den digitala valutaekonomin under det senaste året. I februari till och med efter att ha kallat kryptovalutor för ”den fattigaste säkringen för stora uttag av aktier” sa det att investerare kan fördela 1% av sina portföljer i kryptotillgångar.

Vad tycker du om Jamie Dimons åsikt om bitcoin måste “hanteras” ganska snabbt? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

1 Bitcoin, Banking, banker, Big Tech, Bitcoin, Bitcoin (BTC), BTC, klimatförändringar, kryptotillgångar, Cryptocurrency, Finance, Fintech, Investing, Jamie Dimon, jpmorgan, JPMorgan Bank, Shadow Banking, US banker

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Starbucks-kunder kan nu betala med Bitcoin via Bakks Digital Wallet-app – Bitcoin News

Bitcoinguide

NÄSTA Kedja, nästa DeFi-kraftverk som är värd för dess likviditetsförsäljningshändelse från 24 februari – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Alchemy väljer Flow Blockchain för att påskynda spelförändrande ekosystem för utvecklare – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide