Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

JP Morgan säger att stabil Bitcoin kan locka institutioner: rapport


Viktiga takeaways

  • JP Morgan sa till Bloomberg att Bitcoins senaste nedgång i volatilitet kan fungera som en katalysator för institutionella köpare.
  • Investeringsbanken noterade att Bitcoins tre månaders realiserade volatilitet har sjunkit till 86%.
  • Bankjättarna Goldman Sachs och Morgan Stanley redogjorde nyligen för sina planer på att erbjuda Bitcoin-investeringsprodukter.

Dela den här artikeln

Ett mer stabilt Bitcoin kan ge fler institutionella investerare, säger JP Morgan.

JP Morgan Prognoser Institutionell katalysator

Bitcoins fallande volatilitet kan locka institutionella investerare, enligt ett team av JP Morgan-analytiker.

Bloomberg publicerade detaljer i en torsdagsrapport där JP Morgan beskrev Bitcoins senaste stabilitet som en potentiell katalysator för företagsköpare. Nikolaos Panigirtzoglou, en strateg på investeringsbanken, skrev:

“Enligt vår åsikt skulle en potentiell normalisering av Bitcoin-volatiliteten härifrån sannolikt bidra till att återuppliva det institutionella intresset framöver.”

Rapporten noterade att Bitcoins tre månaders realiserade volatilitet hade sjunkit från nivåer över 90% i februari till 86%, medan måttet på sex månader var 73%.

Enligt JP Morgan har tillgångens volatilitet ökat den upplevda risken för att investera och avskräckt institut. De noterade också att förnyat intresse för Bitcoin hade påverkat guldmarknaden. Rapporten påpekade att det har varit 7 miljarder dollar i inflöden till Bitcoin-fonder och 20 miljarder dollar i utflöden från börshandlade fonder som spårar guld.

Idén om att institutionella investerare köper in i den ursprungliga krypton har diskuterats i kryptosamhället i flera år. Tecken på mainstream-antagande har varit tydligare än någon annan period i Bitcoins historia de senaste månaderna, där företag som MicroStrategy och Tesla lade till tillgången i sina balansräkningar. Den här veckan har Morgan Stanley och Goldman Sachs meddelat planer på att erbjuda sina kunder Bitcoin-exponering. JP Morgan har nyligen godkänt tillgången också, vilket tyder på att en 1% portföljallokering i Bitcoin kan vara en effektiv säkring.

Den ökade uppmärksamheten kring Bitcoin kommer när tillgångens prisuppgång driver kryptovalutamarknaden nära ett biljettpris på 2 biljoner dollar. Bitcoins körning började på allvar när den bröt 20 000 dollar den 16 december och överträffade JP Morgan i marknadsvärde. Det har ökat med nästan 200% sedan dess och handlas för närvarande till 59 212 $.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Cream Finance tappas av $ 37,5 miljoner i större exploatering

Bitcoinguide

Gnosis Safe Onboards Yearn, SushiSwap for Gasless Governance

Bitcoinguide

Filippinska spelare kan göra Triple till lägsta lön för att spela Crypto-spel

Bitcoinguide