Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

JP Morgan Boss ‘Inte lycklig’ som undantag för kapitalpositioner för stora banker slutar – Ekonomi Bitcoin News


Den 19 mars 2021 publicerade den amerikanska centralbankens styrelse ett pressmeddelande som redogjorde för de tillfälliga tilläggsgränserna för skuldsättningsgraden kommer att löpa ut enligt plan. Amerikanska banker kommer inte längre att ha de avslappnade kapitalkrav som de en gång hade sedan början av Covid-19-utbrottet.

Trots Wall Streets protesterande federala tillsynsmyndigheter förnekar SLR-förlängning

Under den första veckan i mars ryckte medlemmar i den amerikanska centralbanken av oro över inflation och oregelbundna obligationsmarknader. Mer nyligen förklarade Fed-ordförande Jerome Powell att han tittar på bitcoin som en ersättning för guld. Nu tror analytiker och ekonomer att Fed kan ha några olika frågor framöver, eftersom den amerikanska centralbanken upphör med de kompletterande skuldsättningsgraderna (SLR) som åberopas redan i april 2020.

“[The] Federal Reserve Board tillkännager tillfällig ändring av sin kompletterande regel för skuldsättningsgrad för att underlätta belastningar på finansmarknaden till följd av coronavirus och öka bankorganisationernas förmåga att ge kredit till hushåll och företag, ”noterade centralbanken och antog vid den tiden.

Den tilltänkta skuldsättningsgraden innebar att bankerna kunde exkludera vissa poster från kapitalpositioner som kontanter och obligationer på sina balansräkningar. Domen var en skarp skillnad mot de ord som yttrades redan 2013, då före detta ordförande Ben Bernanke ville “behålla starka kapitalpositioner.” När Fed lättade upp SLR i april 2020 fångade centralbanken och stora finansinstitut en hel del flak från media och ekonomer.

SLR-förändringar slutar 31 mars, VD för JP Morgan är ‘Inte nöjd’

Bankmisslyckanden kan allvarligt skada en ekonomi och utan öppenhet kan bankkapitalets betydelse kastas på vägen. De stora bankinstitutionerna på Wall Street försökte få amerikanska tillsynsmyndigheter att utvidga SLR-lättnaderna men de nekades slutligen.

Rapportera: JP Morgan Boss 'Inte lycklig' som undantag för kapitalpositioner för stora banker
I april 2020 befriade Federal Reserve stora banker från vissa kapitalkrav för att stabilisera ekonomin på grund av Covid-19. Nu kommer de tillfälliga tilläggsavgifterna (SLR) att sluta denna månad.

CNN Business-bidragsgivare Matt Egan kallade SLR-åtgärden “de stora bankernas” fri från fängelse “-kortet.” Den 19 mars 2021 meddelade Federal Reserve Board att SLR-bestämmelserna upphörde från förra året.

”De federala bankmyndigheterna tillkännagav idag att den tillfälliga ändringen av den kompletterande skuldsättningsgraden, eller SLR, för förvaringsinstitut som utfärdades den 15 maj 2020, kommer att upphöra enligt planen den 31 mars 2021,” beskrivs i pressmeddelandet. “Den tillfälliga ändringen gjordes för att ge förvaringsinstitut flexibilitet att ge kredit till hushåll och företag mot bakgrund av Covid-19-evenemanget.”

En ny rapport från Bloombergs Peter Coy säger att Jamie Dimon, den amerikanska miljardäraffärsmannen och VD för JP Morgan Chase, inte är nöjd med att den tillfälliga förändringen upphör. Coy noterade också att Dimon “snart kan avvisa insättningar” efter att ha avslöjat ett utdrag från den 15 januari inkomstsamtal.

Eftersom penningmängden tänds under samma tid som kapitalkravsförenklingar antogs, har bankerna mycket likviditet. Coy konstaterar att det är ett “konstigt problem” och “JP Morgan Chase och andra stora banker får fler tillgångar än de ens vill.”

Vad tycker du om tilläggsavkastningen på skuldsättningsgraden som slutar den 31 mars? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

stora banker, kapital, kapitalkrav, ekonomi, Fed, Federal Reserve, finans, Jamie Dimon, Jamie Dimon JP Morgan, JP Morgan Chase, likviditet, Matt Egan, Peter Coy, SLR, SLR

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Day Trader Dave Portnoy svär av Bitcoin

Bitcoinguide

Bitcoin Hashrate träffar 180 Exahash, gruvsvårigheter klättrar högre, pooler hoppar med 35% – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Att bryta ner vad Bill Gates sa om Bitcoin

Bitcoinguide