Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

JD.com-anställda betalas i e-CNY, Tencent, Ant, Mastercard Engage With PBoC – Bitcoin News


Kina, världens mest folkrika land, har hoppat framåt jämfört med ett stort antal andra länder när det gäller skapandet av en centralbanks digital valuta. När varje dag går, närmar sig Kinas digitala yuan närmare storskalig adoption, eftersom stora namnföretag som e-handelsjätten JD.com, Mastercard, Ant Group och Tencent har stärkt satsningen.

Kinas Digital Yuan är nästan slutförd, JD.com-anställda betalas i e-CNY

Kinas centralbanks digitala valuta (CBDC) som skapas av People’s Bank of China (PBoC) har många namn. Vissa kallar det “e-CNY”, andra kallar det “digital yuan” eller “digital renminbi”, och det har också kallats “Digital Currency Electronic Payment” (DCEP).

Landet har utvecklat ett CBDC i flera år nu och på senare tid har PBoC presenterat projektet via banker och företag som accepterar det och ger bort digitala röda kuvert.

I slutet av mars tillkännagavs att kinesiska medborgare kunde ansöka om en digital yuanplånbok genom sex statligt ägda finansinstitut. PBoC arbetar nu med e-handelsföretaget JD.com och med hjälp av Alibaba, eftersom vissa av JD.coms anställda har fått sin lön i form av den digitala yuanen.

Digital Yuan-lansering närmar sig: JD.com-anställda betalas i e-CNY, Tencent, Ant, Mastercard Engagerar sig med PBoC

Rapporter noterar att JD.com-anställda som deltar i försöket startade programmet redan i januari. Det är inte heller JD.coms första testkörning med CBDC, eftersom företaget deltog i airdrop-kampanjer och kinesiska medborgare kunde använda den digitala valutan för att betala för artiklar som finns i webbutiken.

Dessutom har Alibaba Group varit involverad också innan de anställda fick betalt med CBDC, eftersom centralbanken har arbetat direkt med ett fintech-dotterbolag till Alibaba Group som heter Ant Group.

Alibaba Group, Tencent och Ant Group är några av PBoC: s viktigaste spelare

En färsk rapport från voanews.com insisterar på att både Tencent och Ant Group har stärkt CBDC-byggnaden under de senaste tre åren. Förutom att arbeta med Ant Group utnyttjar enligt uppgift den digitala yuanen Ant: s databas som heter “Ocean Base.” Ant Group snurrade av Ocean Base i juni 2020, när det lanserade en egenutvecklad databastjänst och mobil utvecklingsplattform som heter mPaaS.

I mars rapporterade Bitcoin.com News när chefen för People’s Bank of China-drivna Digital Currency Research Institute, Ma Changchun. PBoC-tjänstemannen sa att den digitala yuanen inte kommer att vara helt anonym, men kan erbjuda “kontrollerbart” integritetsskydd. I slutändan har dock kommunistpartiet kontrollen, förklarade nyligen Francis Lun, VD för Geo Securities Ltd. i Hong Kong.

“De kinesiska myndigheterna säger till Ant att du ska överlämna dina stora data till centralbanken”, betonade Francis Lun. “Uppgifterna kommer inte att förbli i privata händer eftersom kommunistpartiet är chef.”

Mastercard vill behandla gränsöverskridande digitala yuan-transaktioner

JD.com, Ant Group och Tencent har alla varit nyckelaktörer när det gäller Kinas CBDC, men nu vill Mastercard också in. South China Morning Post (SCMP) har beskrivit att Mastercard vill ha en roll i Kinas CBDC genom att hjälpa till med gränsöverskridande transaktioner.

Mastercards medordförande för Asien-Stillahavsområdet, Ling Hai, förklarade för SCMP i en intervju att betalningsföretaget väntar på godkännande från myndigheterna för att åberopa en kortaffär på land med den digitala yuanen. Mastercard gör redan detta med centralbanken i Bahamas, eftersom den karibiska ön nyligen utfärdade en suverän digital valuta som kallades ”sanddollaren”.

År 2020 godkände PBoC Mastercards ansökan om att gå med i satsningen och för närvarande arbetar betalningsföretaget med Kinas tillsynsmyndigheter för att få en licens.

“När vi väl fått licensen är vår prioritering att hjälpa människor att förstå att vårt varumärke också är synonymt med den inhemska kinesiska marknaden”, avslutade Mastercards chef för Asien och Stillahavsområdet Ling Hai.

Vad tycker du om Kinas CBDC? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Alibaba, Ant Group, Ant’s database, bahamas, CBDC, Central Bank, central bank digital currency, China, kinesiska banker, DCEP, DCEP Wallet, Digital, Digital Red Kuvert, Digital Yuan, e-CNY, Francis Lun, JD.com, JD.com-anställda, Ling Hai, MasterCard, PBOC, People’s Bank of China, tencent

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Centralbanken varnar för kryptovalutarisker, olicensierade utbyten – reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum besöker $ 2 000, varför tjurarna inte görs än

Bitcoinguide

Ethereum sjunker under 1800 dollar, varför tjurar fortfarande kontrollerar

Bitcoinguide