Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Jay Clayton ansluter sig till Bitcoin-Rich Asset Management Firm


Viktiga takeaways

  • Clayton har gått med i rådgivningsrådet för One River Digital Asset Management, som övervakar Bitcoin-investeringar.
  • Investeringsföretaget äger själv mer än 600 miljoner dollar i Bitcoin.
  • Efter att ha avslutat sin period som ordförande i SEC återvänder Jay Clayton till juridiska roller på olika platser.

Dela den här artikeln

Tidigare SEC-ordförande Jay Clayton har gått med i rådgivande rådet för One River Digital Asset Management, ett investeringsföretag för digitala tillgångar.

Clayton Now Advisor på Crypto Company

Jay Clayton, som tjänstgjorde som ordförande för US Securities and Exchange Commission mellan maj 2017 och december 2020, har tagit rådgivande roller vid flera företag.

Senast har han utsetts till det rådgivande rådet för One River Digital Asset Management, ett framstående kryptoinvesteringsföretag.

Clayton sa om One River-koncernchef Eric Peters: ”Vi var imponerade av Erics villighet att höra våra olika åsikter om digitaliseringen av vårt ekosystem för penning-, bank- och kapitalmarknader och One Rivers engagemang för transparens.”

Clayton betraktas som en av kryptoindustrins främsta skurkar eftersom SEC vägrade att godkänna Bitcoin-ETF: er under hans ledning. Under Clayton gjorde SEC det också svårare för nystartade företag att köra ICO och de flesta andra typer av initiala tokensförsäljningar.

Claytons vilja att arbeta med Bitcoin-angränsande företag borde emellertid inte vara helt överraskande, med tanke på att han uppgav att Bitcoin inte är en säkerhet 2018. Till skillnad från andra kryptovalutor gick Bitcoin aldrig genom en ICO eller någon annan insamling.

Tillsammans med att tjänstgöra i One Rivers rådgivande råd kommer Clayton att återförenas med sitt tidigare advokatbyrå Sullivan & Cromwell LLP som rådgivare för policyrådet. Han kommer också att fungera som icke-verkställande ordförande för Apollo Global Management Inc. och fungera som adjungerad professor vid University of Pennsylvania Carey Law School.

One Rivers Cryptocurrency Bet

Före den ekonomiska krisen till följd av svaret på COVID-19 fokuserade Ericssons vd Eric Peters sin strategi baserat på volatilitet och gav avkastning på cirka 35% år 2020.

Företaget har gjort betydande investeringar i Bitcoin. I november tillkännagav det en 600 miljoner dollar Bitcoin inköp. I de senaste uttalandena, Peters bekräftade dessutom att One River planerar att öka sina innehav av Bitcoin och Ethereum till 1 miljard dollar under första halvåret 2021.

One River har också fått ekonomiskt stöd från Brevan Howard Asset Management Fund och Ruffer LLP.

I skrivande stund hade denna författare Bitcoin och mindre än 15 dollar av altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Coinbases Q1 Call avslöjar tillväxt, produktkarta

Bitcoinguide

Cream Finance lanserar Flash-lån med flera protokoll

Bitcoinguide

Ethereum korsar $ 2000 och sätter en ny rekordhög nivå

Bitcoinguide