Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

Japans SBI-investering av ‘Eight-Figure’ summa i schweiziska Crypto Bank Sygnum


SBI Holdings, ett japanskt finansföretag, ska leda en pågående strategisk insamlingsrunda för den schweiziska digitala tillgångsbanken Sygnum.

Sygnum, som innehar en schweizisk banklicens, sa tisdagen att den har säkrat en “åtta siffror” US-dollarinvestering från SBI: s dotterbolag, SBI Digital Asset Holdings, som kommer att användas för att hjälpa företaget att växa sin kundbas och expandera till nya marknader över Europa och Asien.

Företaget, som har baser i Schweiz och Singapore, sa att insamlingsinsatsen kommer att ha medfört investeringar på cirka 30 miljoner dollar under de senaste sex månaderna, vilket har hjälpt företaget att växa sina tillgångar under administration, som uppgick till över 500 miljoner dollar från och med januari 2021.

Kommer när företaget förbereder sig för ett eventuellt offentligt erbjudande, kommer det insamlade kapitalet också att gå mot att öka Sygnums utbud av depåerbjudanden, kommersialisera sin tokeniseringsplattform och handeln på sekundärmarknaden, samt att utvidga sin öppna bank-API-infrastruktur.

”Med den starka början på 2021 ser vi fram emot att arbeta med våra intressenter för att fortsätta att förnya nya lösningar, lansera nya produkter och i slutändan ge våra kunder möjlighet att delta i den snabbt växande möjligheten för digitala tillgångar på ett säkert, bekvämt och helt reglerat sätt, säger Gerald Goh, grundare och VD för Sygnum Singapore.

De två företagen har haft en affärsrelation sedan oktober förra året, då de lanserade en fond i Singapore med fokus på investeringsmöjligheter i kryptovaluta.Source link

Related posts

MicroStrategy börjar anställa för Bitcoin-dataprodukt

Bitcoinguide

Digital Asset Manager Grayscale utökar ledarskapsteamet med Trio C-Suite Hires

Bitcoinguide

Crypto-betalningsleverantör BitPay lägger till Apple Pay-support

Bitcoinguide