Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Jamaica planerar att testa en centralbankskrypto, CBDC att arbeta tillsammans med sedlar och mynt – Economics Bitcoin News


Medan ett antal länder arbetar med centralbankens digitala valutor (CBDC), meddelade Bank of Jamaica (BoJ) på tisdag att de snart kommer att testa ett CBDC-projekt. BoJ arbetar med ett företag som heter Ecurrency Mint Incorporated och planerar att testa kryptovalutan i maj.

Jamaicansk CBDC till pilot i maj

Jamaica, ölandet i Karibiska havet, har planer på att testa ett CBDC i maj eftersom det har arbetat med en “omfattande upphandlingsprocess.” Landets centralbank, BoJ, har valt en teknikleverantör för att hjälpa till med CBDC-lösningen. Starten som banken hittade kallad Ecurrency Mint Incorporated härstammar från BoJs Fintech Regulatory Sandbox.

”Ecurrency Mint kommer också att vara leverantör när den nationella utbyggnaden av CBDC börjar i början av 2022,” noterar centralbankens tillkännagivande. CBDC-piloten kommer att testas grundligt i maj och ända fram till slutet av december 2021. Enligt centralbankens meddelande kommer CBDC att arbeta vid sidan av papperslappar och jamaicanska mynt.

BoJ förklarar:

Ecurrency Mint är en global tanke ledare och pionjär inom hårdvara, programvara och kryptografisk säkerhetsprotokollteknologi för att göra det möjligt för centralbanker att på ett säkert sätt utfärda, distribuera och övervaka CBDC, en digital fiat-valuta som fungerar tillsammans med sedlar och mynt som digital laglig betalningsmedel.

Ecurrency Startup Arbeta med BoJ utvecklade en ny distribuerad Ledger-teknik

BoJs tillkännagivande lägger till ölandet Jamaica till den växande listan över länder som bygger CBDC. Medan den socialistiska nationen Venezuela under Nicolás Maduros regim var en av de första CBDC: erna som gick live, kommer många andra nationer väldigt nära att släppa kryptovalutor med stöd av en nationalstat. Detta inkluderar länder som Kina, Sverige, EU, Marshallöarna och Bahamas.

Dessutom har ett antal andra länder funderat på att bygga CBDC eller åtminstone startat diskussioner om utvecklingen. Länder som har övervägt att bygga CBDC inkluderar länder som USA, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Japan och Kanada. Starten Jamaicas centralbank arbetar med säger att den har utvecklat ett banbrytande digitalvalutaprotokoll.

Ekonomi var banbrytande [the] Digital Symmetric Core Currency Cryptography (DSC) -teknologi för centralbanker att utfärda och distribuera centralbanks digitala valutor (CBDC) säkert och effektivt, ”beskriver företagets webbplats.

Vad tycker du om att BoJ introducerar en CBDC-pilot i maj? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bank of Jamaica, Bank of Jamaica CBDC, Bitcoin, BOJ, CBDC, digitala bankers digitala valutor, kryptotillgångar, Digital valuta, ekonomi, eCurrency Mint, Jamaica

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Ethereum fastnade under $ 1 825, varför 100 SMA innehar nyckeln

Bitcoinguide

Mer Bullish Tailwinds för Bitcoin när den amerikanska kommittén godkänner $ 593 miljarder i fördelar

Bitcoinguide

Pro Baseball Team Oakland A: s planer på att hålla Bitcoin erhållen från biljettförsäljning – Bitcoin News

Bitcoinguide