Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Jack Dorsey, Jay-Z Syftar till att “göra Bitcoin till internetvalutan”


Viktiga takeaways

  • Jack Dorsey och Jay-Z har bildat en fond som heter ₿trust för att fokusera på Bitcoin-utveckling.
  • Paret gav 500 Bitcoin till donationen, värt 23,7 miljoner dollar.
  • Dorsey avslöjade nyligen att han “kör Bitcoin” och gjorde en donation på 1 miljon dollar till Coin Center.

Dela den här artikeln

Det har varit en hektisk vecka i krypto för Twitter-grundaren Jack Dorsey. Nu har han tillkännagett ett 500 BTC-bidrag för att finansiera Bitcoin-utveckling tillsammans med Jay-Z.

Dorsey, Jay-Z Launch BTC Fund

Dorsey meddelade flytten på Twitter igår kväll. Utdelningen kallas ₿trust, och den kommer inledningsvis att fokusera på lag i Afrika och Indien.

Dorsey sa att han och den amerikanska rapparen Jay-Z skulle ge 500 Bitcoin till fonden, värt cirka 23,7 miljoner dollar till dagens priser.

“Det kommer att ställas in som ett blindt, oåterkalleligt förtroende som tar noll riktning från oss”, sa han. Han delade också ett ansökningsformulär för tre styrelseledamöter att övervaka fonden.

Andra detaljer var knappa, även om ansökningsblankett noterar ett “uppdrag” att “göra Bitcoin till Internetens valuta.”

Dorsey är en känd Bitcoin-evangelist. Förra veckan, han delad nyheten om att han “kör Bitcoin”, vilket betyder att han hade skapat en nod. Valet av ord hänvisar till en semi-legendarisk 2009 tweet från Hal Finney, som fick den första Bitcoin-transaktionen från Satoshi Nakamoto.

Den här veckan sade Coin Center-verkställande direktör Jerry Britto att Dorsey hade donerade 1 miljon dollar till kryptopolitiken. Dorsey svarade till ett Twitter-inlägg som tackar Coin Center för deras “otroliga arbete.”

Rykten om att Twitter skulle lägga till Bitcoin i sina balansräkningar dök också upp efter en CNBC-intervju med sin finansdirektör Ned Segal. Han sa att Bitcoin är något som Twitter “[continues] att studera och titta på, ”men inga förändringar hade gjorts.

I oktober betalade Dorseys betalningsföretag Square köpt 50 miljoner dollar i Bitcoin. Square också genererade 1,6 miljarder dollar från Bitcoin-försäljningen under tredje kvartalet förra året.

Med tanke på Dorseys djupa intresse för Bitcoin är den största överraskningen ₿trustnyheter kan vara Jay-Z: s engagemang. Den amerikanska rapparen och skivproducenten har tagit fram en framgångsrik karriär som affärsman och samlat en miljard dollar förmögenhet under processen.

Fram till idag var hans intresse för digitala pengar i stort sett okänt.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Nvidia lanserar GPU Lineup riktad mot Ethereum Miners

Bitcoinguide

Litecoin riktar sig mot nya årliga toppar trots bristande grundläggande

Bitcoinguide

SEC för att analysera Ripple Executives Bank Records

Bitcoinguide