Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Italiensk upphovsrättsmyndighet väljer Algorand för att skapa över fyra miljoner NFT för att representera författarrättigheter – Blockchain Bitcoin News


Den icke-fungibla symboliska febern som bevittnats under de senaste månaderna fångar upphovsrättsförvaltningens uppmärksamhet. En av dem, som ligger i Italien, har valt ett blockchainföretag för att skapa sina egna NFT: er.

SIAE förväntar sig att garantera upphovsrättsskydd med NFT under de kommande 139 åren

Enligt tillkännagivandet valde Società Italiana degli Autori ed Editori (SIAE), grundat 1883, Algorand för att hantera rättigheterna för över 95 000 författare i form av icke-fungibla tokens. Båda parter hade arbetat med projektet sedan 2019, säger Algorand.

I första hand skapades 4 miljoner NFT för att representera utvalda SIAE-författares rättigheter. Per SIAE, genom att digitalisera dessa rättigheter på blockchain-teknik, kan författare se till att deras upphovsrätt skyddas globalt av en transparent, öppen infrastruktur.

Gaetano Blandini, chef för SIAE, påpekade att flytten syftar till att garantera skydd de närmaste 139 åren. Han lade till:

Vi är inte intresserade av att bygga teknisk infrastruktur för att generera vinst. Istället har vårt mål varit och kommer alltid att vara att skapa värdetillägg för våra medlemmar. Det är därför vi har råd att prata om öppen infrastruktur och göra all vår kunskap tillgänglig för samhället. Blockchain-tekniken är definitivt en intressant del att fortsätta utforska på grund av dess transparens och effektivitet – genom design – funktioner, som är grundläggande för dem som, precis som vi, hanterar lönen för andras hårda arbete.

Kan NFT-enheterna bli en ” Game-Changing ” i upphovsrättshanteringsverksamheten?

Dessutom förutspår Italiens största kollektiva ledningsorganisation att ett sådant steg kommer att öppna dörrarna för övergång till nya blockchainbaserade plattformar som “snabbt och djupt kommer att förändra affärsmodellerna” i rättighetshanteringsbranschen.

Silvio Micali, MIT-professor och grundare av Algorand, är optimistisk när det gäller användningen av NFT: er för att hantera upphovsrätt, och SIAEs manövrering kan också vara “en spelförändring” i branschen:

SIAE har väckt ett ambitiöst projekt till liv, där transparens och enkelhet i datahantering blir en ny verklighet för sin bransch. SIAE är en framåtblickande organisation som öppnar nya möjligheter när de bygger grunden för nya ekonomiska modeller.

Vad tycker du om att använda NFT för att hantera upphovsrätt? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Dubai-myndighetens licensieringsenhet accepterar nu Bitcoin för betalningar – Fintech Bitcoin News

Bitcoinguide

Vad är studentmynt och varför det redan samlat in över 28 miljoner dollar – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Ethereum kunde skapa en stark våg över 1 800

Bitcoinguide