Israeliska företaget utvecklar teknik som gör det möjligt för kryptobrukare att hämta inlämnade medel – CoinDesk


Blockchain-start Kirobo säger att dess teknik kan förhindra förlust av cryptocurrency orsakat av mänskliga misstag när man skickar vad som normalt är irreversibla transaktioner mellan plånböcker.

Företagets Retrievable Transfer-funktion fungerar genom att bygga ett nytt lager på befintliga blockchain-protokoll. Användare har då möjligheten att “avbryta” en transaktion som skickas till en felaktig cryptocurrency-plånbokadress, sade det israeliska företaget i ett pressmeddelande tisdag.

“Vårt mål är att göra blockchain-transaktioner så enkla och lika säkra som nätbanker”, säger Kirobos vd Asaf Naim.

Företagets logiklager fungerar genom att tillhandahålla en unik transaktionskod som måste anges av mottagaren för att få pengar från avsändaren. Tills mottagaren har angett rätt kod kan avsändaren hämta pengarna när som helst.

Förlust av medel kan och inträffar när en avsändare innehåller ett fel i den långa strängen av alfanumeriska tecken som utgör cryptocurrency-adresser.

kirobo citerade en undersökning som fann att 18% av de svarande sa att de hade tappat pengar genom sådana sändningsfel. Ett sätt att göra transaktioner mindre riskabla kan hjälpa till att uppmuntra nya användare av cryptocurrency ..

“Genom att ta bort rädslan från kryptotransaktioner kommer Kirobo att underlätta antagandet av cryptocurrency som helhet,” sade Adam Levi, DAOstack CTO och rådgivare för Kirobo.

Starten sa att den inte har eller lagrar en användares privata nycklar, med den unika koden som helt enkelt styr huruvida transaktionen skulle slutföras eller inte. Funktionen kan också fungera offline om Kirobos servrar går ner.

Kirobos plattform har fått stöd från Israels innovationsmyndighet, regeringen som är ansvarig för att främja industriell forskning och utveckling. Företaget har också granskats av cybersecurity-företaget Scorpiones Group, enligt pressmeddelandet.

Kirobos återvinningsbara överföringsfunktion är nu tillgänglig för bitcoin överföringar på plånböcker från det franska huvudkontoret Ledger, medan stöd i andra plånböcker förväntas rulla ut under de kommande månaderna.

Avslöjande

Ledande inom blockchain-nyheter, CoinDesk är ett mediauttag som strävar efter högsta journalistiska standarder och följer en strikt uppsättning redaktionella policyer. CoinDesk är ett oberoende operativt dotterbolag till Digital Currency Group, som investerar i cryptocurrencies och blockchain-startups.

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Vad COVID: s matematiska medel för adoption av digital valuta – CoinDesk

Om det är en sak som vi kan tacka coronavirus-pandemin för, är det en matematiklektion. Att titta på en infektion ledde till två, sedan...

Cardano Creator jämför kritik av projektet med “Trump Derangement Syndrome” – CoinDesk

I sin senaste video beklagar Charles Hoskinson att massiva egor och bittera konflikter hotar att undergräva cryptocurrency-samhället. Men med en touch av Trumpian...

“Ser dåligt ut” – Bitcoin Futures Echo dagar före mars krasch, säger Trader

Bitcoin (BTC) futures var oroande analytiker den 10 juli eftersom volymdata antydde allvarlig svaghet och potentialen för en stor återgång.Ladda upp ett veckovis...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!