Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

IOTAs Chrysalis 2.0, detta är vad du behöver veta


IOTA är redo för en viktig milstolpe med lanseringen av Chrysalis fas 2 också känd som den sista etappen för IOTA 1.5. Bronätverket mellan IOTA och Coordicide-evenemanget som kommer att leda det till fullständig decentralisering, Chrysalis rullar ut den 28 aprilth2021.

Efter detta datum kommer IOTAs nuvarande mainnet att bli “legacy mainnet”. Enligt ett officiellt inlägg från IOTA Foundation är infrastrukturen som kommer att ersätta det nuvarande nätverket redan på plats. Organisationen sa:

Med Chrysalis precis runt hörnet är teamet på väg ner i de sista bitarna för att göra allt så smidigt som möjligt både den 21 april och 28 april. Tester genomförs i flera fall av infrastruktur för att testa alla migrationsscenarier.

Stiftelsen klassificerade Chrysalis fas 2 som en ”ny början för IOTA-protokollet” och sa att de testar migrationen på Firefly med hjälp av interna och externa testare. Sedan augusti 2020 har organisationen och IOTA-utvecklarna utvecklat de nya komponenterna för fas 2.

I detta avseende har teamet av utvecklare släppt flera versioner för Pollen testnet. Denna komponent kommer att introducera mana, ett rykte system som hjälper till att öka IOTA-säkerheten.

Programvarunod Bee har släppts i en alfafas. Utvecklare kan komma åt den och köra en Bee-nod med en uppdaterad instrumentpanel med fullständigt Chrysalis-migreringsstöd.

Två av de viktigaste komponenterna i Chrysalis 2.0, Smart Contracts och Stronghold har också släppts i de första versionerna. För den första komponenten ”refaktorerar integrationen för att spegla” några förändringar i Polled.

För Stronghold har utvecklarna lagt komponenten under extern granskning och dess riktmärken “använder mikrosekunder för mätningar”, vilket avslöjades av IOTA Foundation. Organisationen sa:

Vi arbetar tillsammans med IF-kryptografiteamet för att identifiera metoder för att utföra multisig med hjälp av Strongholds interna libp2p-brusbaserade kommunikationslåda. Faktum är att vårt primära fokus nu är att verifiera och validera denna låda och dess processer.

IOTAs tokenmigration är ett viktigt steg för användarna

Onsdagen den 21 april 2021 kan IOTA-innehavare, börser och vårdnadshavare börja migrera sina tokens. Processen kommer att vara öppen fram till Coordicide-distribution.

För att påbörja migreringen med Firefly måste innehavarna ange sina frön i plånboken. Senare kommer de att få en ny mnemonic med en EdDSA-adress i Chrysalis-nätverket. Den här adressen kommer att ha användarens token. IOTA-stiftelsen sa:

Det tunga lyftet är helt automatiserat genom Firefly-plånboken och tokenhållare styrs av ett enkelt gränssnitt.

IOTA (MIOTA) handlas till 2,16 $ med 12,3% förluster i det dagliga diagrammet efter marknadens allmänna känsla. I vecko- och månadsdiagrammet har MIOTA 3,8% respektive 62,4%.

IOTA MIOTA
IOTA med måttliga förluster i det dagliga diagrammet. Källa: IOTAUSDT Tradingview

Source link

Related posts

Bidens SEC-ordförande Gary Gensler avslöjar policyer för Bitcoin och Crypto-reglering – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Antalet Bitcoin-omnämnanden i företagets resultatrapporter blir paraboliskt

Bitcoinguide

Texas utfärdar order för att stoppa ‘Binance Assets’ och 2 andra bedrägliga kryptoinvesteringsplattformar – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide