Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

IOHK samarbetar med etiopisk regering för student-ID på Cardano blockchain »CryptoNinjas


IOHK, blockchain-forsknings- och utvecklingsföretaget bakom Cardano blockchain, tillkännagav idag ett partnerskap med den etiopiska regeringen för att implementera ett nationellt, blockchainbaserat student- och lärar-ID och registreringssystem för att digitalt verifiera betyg, fjärrövervaka skolprestanda och öka utbildningen och sysselsättning rikstäckande.

IOHK: s Atala PRISM-identitetslösning gör det möjligt för myndigheterna att skapa manipuleringssäkra register över utbildningsresultat över 3500 skolor, 5 miljoner studenter och 750 000 lärare för att hitta platser och orsaker till undervisningsresultat och fördela utbildningsresurser effektivt.

Målet är att förse alla studenter med blockchain-verifierade digitala kvalifikationer för att minska bedrägliga universitets- och jobbansökningar och öka social rörlighet genom att låta arbetsgivare verifiera alla sökandes betyg utan tredjepartsbyråer. Regeringen utfärdar också alla lärare och studenter med surfplattor och ett dedikerat internetnätverk som ger alla studenter omedelbar tillgång till sina akademiska register, vilket öppnar högre utbildning och sysselsättningsmöjligheter för de 80% av Etiopiens befolkning som bor på landsbygden.

Student-ID kommer att kopplas ihop med data från Learning Management Systems och utnyttjas av maskininlärningsalgoritmer för att driva personlig undervisning, en dynamisk läroplan och datadriven policy och finansiering. Blockchain kan verifiera personuppgifter utan tredjepartsinstitutioner, vilket hjälper till att skydda dataskyddet och ger avlägsna landsbygdspopulationer enkel “one-stop shop” tillgång till utbildning, sysselsättning och andra finansiella eller sociala tjänster.

Digital Etiopien 2025

Det blockchainbaserade nationella identitetssystemet är kärnan i Digital Etiopien 2025, landets Digital Transformation-strategi. Regeringen utfärdade nyligen en nationell identitetsstandard och Atala PRISM-blockchain-ID kommer att bli det första systemet som utfärdar ID baserat på denna standard. Strategin syftar till att driva landets omvandling till ett av världens medelinkomstländer genom digitalisering av sektorer som jordbruk, tillverkning och turism.

Etiopien undersöker bredare antagande av IOHK: s Atala-produkter, som inkluderar PRISM-plattformen, för allt från blockchain-baserad ‘track and trace’ av små jordbruksförsörjningskedjor till digitala ID för transport eller vård. IOHK diskuterar redan ett blockchain-baserat digitalt transportsystem i Addis Abeba.

IOHK: s Cardano-blockchain möjliggör korrekt spårning av individuella betyg, beteende, närvaro och utbildningsnivå i alla förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Lärare kommer också att använda systemet för att hantera scheman eller överföringar och rapportera beteende eller bortfall. Dessutom skulle projektet kunna utvidgas till att omfatta universitet där examina också verifieras i Cardano blockchain, vilket gör det möjligt för arbetsgivare att enkelt validera äktheten hos de sökandes utbildningsuppgifter.

IOHK har länge erkänt att utvecklingsländer unikt skulle kunna dra nytta av blockchain-teknik på grund av deras brist på inbyggda, äldre digitala system och det faktum att blockchains är lägre kostnad än besvärlig infrastruktur. IOHK arbetar redan med andra regeringar för att använda blockchain för att digitalisera offentliga tjänster, inklusive ett projekt med Georgiens utbildningsministerium som banbrytande för användningen av sina Atala-produkter för att stödja ett blockchain-baserat system för verifiering av examina. Under 2019 drev IOHK också ett banbrytande utbildningsprogram för alla programvaror för programvaruutveckling med fokus på blockchain-lösningar.

”Etiopiens blockchain-baserade utbildningstransformation är en viktig milstolpe i IOHK: s uppdrag att tillhandahålla ekonomiska identiteter och sysselsättning, sociala och finansiella tjänster för de digitalt utestängda. Efter fem års forskning och utveckling är Cardano nu mogen för att stödja en blockchain-lösning som kan skala för att tjäna en hel nationell befolkning. Det här projektet skulle kunna tända pekpapper för en våg av tredje generationens blockchain-innovation över Afrika och utvecklingsländerna, vilket skulle ge viktiga tjänster till dem som tidigare har avskärts från dem. ”
African Operations Director på IOHK, John O’Connor

IOHK grundades av blockchain visionary och Ethereum medgrundare Charles Hoskinson på ett uppdrag att demokratisera sociala och finansiella tjänster för världens 1,7 miljarder ‘obankrade’ människor.

”Etiopiens Sheba Valley är redan erkänt som det ledande AI-navet i Afrika, 70% av våra akademiker är inom STEM-ämnen och vi leder nu vägen för att använda blockchain för att digitalisera utbildning. Detta utgör en nyckelplan i vår nationella digitala transformationsstrategi och kommer att ligga till grund för ett unikt transparent, datadrivet utbildningssystem baserat på en dynamisk läroplan. Vi tror att blockchain är ett viktigt tillfälle att avbryta digital utestängning och bredda tillgången till högre utbildning och sysselsättning. ”
Etiopisk utbildningsminister, Getahun Mekuriya

Detta är den första av en serie förväntade Afrika-tillkännagivanden som diskuteras i IOHK: s Africa Special-show den 29 april 2021.Source link

Related posts

Binance lanserar handel med nollprovisioner »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Wisebitcoin pratar kundtjänst i kryptobörser

Bitcoinguide

EmiSwap introducerar gamified NFT-jordbruksmekanik på sitt DEX-protokoll »CryptoNinjas

Bitcoinguide