Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Investerare inlämnar rättsprocess inför Spaniens nationella domstol på grund av en påstådd $ 298 miljoner Crypto-bluff – Nyheter Bitcoin News


En grupp spanjorer inlämnade den första kryptorelaterade grupptalan vid Spaniens nationella domstol på en påstådd bluff av miljoner dollar. Rättegången riktar sig mot en person som anklagas för påstått lurat över 300 små kryptoinvesterare över Spanien.

Stulna pengar kan uppgå till 3,58 miljarder dollar

Per El País hävdar gruppstämningen att en person som heter Javier Biosca Rodríguez påstås ha lurat över 250 miljoner euro (298 miljoner dollar) i kryptovalutor från investerarna.

Offrens profil är blandad, från inhemska anställda, pensionärer, arbetslösa, till och med notarier, en domare, advokater, skatteinspektörer och ägare av småföretag som försökte återhämta sig från den koronavirusdrivna ekonomiska krisen.

Även om det inte är den första grupptalan som inlämnats vid Spaniens nationella domstol, är det den första i sitt slag som handlar om ett kryptorelaterat ärende, säger den lokala medierna.

Advokaten som representerar offren är Emilia Zaballos, som klargjorde att trots att grupptalan inlämnades den 17 mars 2021 avslöjades den inte för allmänheten “förrän tidsfristen för inlämnande av kontrakt och andra handlingar från små investerare, i allmänt, har upphört. ”

Dessutom säger Zaballos – som också är ordförande för Association of People Affected by Cryptocurrency Investors (AAIC) – att antalet offer “fortsätter att öka varje dag.”

Närmare bestämt anges i stämningen att skadeståndet uppgår till cirka 250 miljoner euro (298 miljoner dollar), men advokaten är orolig för att beloppet kan passera 3 miljarder euro (3,58 miljarder dollar).

Påstådda Ponzi-systemet kollapsade i november 2020

Enligt domstolsdokumenten byggde Biosca ett system baserat på att erbjuda sina kunder veckovis avkastning på sina kryptoinvesteringar mellan 20 och 25%. Främst fokuserade han på att förvärva bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och litecoin (LTC) med de insamlade pengarna.

Kunderna började faktiskt initialt få vinsten från sina investeringar. På grund av det förtroende som Biosca fått, sprider dess ursprungliga lilla kundbas rösten och lockade ännu fler investerare till systemet.

Emellertid minskade Biosca den utlovade avkastningen till 10% eller till och med 8% varje vecka från och med januari 2020.

Han berättade för sina kunder att han ägde ett mäklarföretag som heter Algorithms Group, men företaget var inte i den spanska nationella värdepappersmarknadskommissionen (CNMV). Senare i november 2020 slutade Biosca att betala sina kunder.

Zaballos säger att rättegången utvidgas till Bioscas fru och hans äldre son och anklagar dem för bedrägerier och andra brott som ”som missbruk, mottagande och penningtvätt, olaglig förening, brott mot statskassan, mutor, företagsbrott, dolda och förfalskningar i ett offentligt dokument. ”

Vad tycker du om det här påstådda miljonärkrypteringsfallet i Spanien? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons





Source link

Related posts

Tom Brady’s Autograph Initiative, Topps Digital Baseball Cards, Irriterande Oranges 4K NFT Clip – Bitcoin News

Bitcoinguide

Singapore Crypto Exchange Bityard lanserar sin första globala handelstävling – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Binance Smart Chain Partner får medel från institutioner

Bitcoinguide