Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Investerare eller skapare? Hur man betalar skatt på NFT


Viktiga takeaways

  • NFT är egendom, precis som Bitcoin och Ethereum.
  • NFT-skapare kommer att betala vanlig inkomstskatt som de skulle när de producerar och säljer en fysisk produkt.
  • NFT-investerare kan få sin fastighet beskattad som samlarobjekt, vilket ger en högre långsiktig kapitalvinst.

Dela den här artikeln

NFT-marknaden blomstrar, men många deltagare är fortfarande i mörkret när det gäller deras skatteplikt. Crypto Briefing talade med Gilded Finance CFO Joey Ryan för att rensa upp saker.

Betala skatt på NFT: skapare och investerare

Förgylld ekonomi är en icke-frihetsberövande lösning för företag som handlar med kryptovaluta. Grundare och CFO Joey Ryan blev intresserad av krypto och blockchain eftersom det har visat sig vara transformativt för redovisningsbranschen.

Även om det äntligen finns ett växande antal skatteutbildningsresurser tillgängliga för DeFi-skatter och kryptoskatter, är skatteinformation för den icke-fungibla tokenindustrin (NFT) fortfarande gles.

”NFT: er beskattas som egendom, precis som andra kryptovalutor (BTC, ETH, etc.) Deras skattebehandling beror på om du är skapare eller investerare i NFT,” sa Ryan.

Enligt Gildeds grundare beskattas “NFT-skapare när de säljer NFT: er.”

Detta innebär att skapare som pryder och säljer dessa icke-fungibla digitala tillgångar ska rapportera inkomster som vanlig inkomst, precis som producenterna av en fysisk produkt skulle göra. Naturligtvis, om någon driver ett fullfjädrat företag, kan de dra av relaterade affärskostnader.

Ryan påpekade att många investerare köper icke-fungibla tokens för spekulativa eller handelsändamål, vilket gör att deras skatteskuld liknar vad det skulle vara för kryptohandel.

”Att köpa en NFT med krypto och sälja en NFT utlöser båda skattepliktiga händelser som är föremål för kapitalvinstskatt. I själva verket handlar du en krypto mot en annan (där NFT faller under samma paraply som krypto) och utlöser din skattepliktiga händelse för både köp (om du köper en NFT med krypto) och försäljning av NFT. ”

Naturligtvis har IRS ännu inte släppt riktlinjer som är specifika för denna marknadsskiva. Det är möjligt att dessa tokens kan falla under definitionen av samlarobjekt, vilket ger en ränta på 28% långsiktiga kapitalvinster för höginkomsttagare. Som jämförelse har kapitalvinstskatt för genomsnittliga skattebetalare är bara 15%.

”För de som är nya inom det utrymme som kan fastna i skummigheten, kanske de inte har skattemässiga överväganden eller konsekvenser. De flesta människor tänker inte på skattekonsekvenser i allmänhet. ”

Ryan uppgav att medan erfarna investerare sannolikt överväger skatt, kan nykomlingar kanske inte ha slutat tänka på dessa skulder för NFT.

Bommen har precis börjat

Grundaren tillade att NFT-marknaden är i sin linda, vilket lyfter fram teknikens användbarhet.

”Med kryptovalutor som BTC eller ETH finns det inga definierande egenskaper för varje enskilt mynt. NFT har unika identifieringsegenskaper och kan inte delas upp och användas fraktionerat som valutaekvivalent. ”

CFO citerar användning av fall som återstående intäkter, där den ursprungliga skaparen av ett konstverk är spårbar och mer direkt kopplad till inkomstflöden även när deras arbete säljs genom tredje part.

”NFT-utrymmet kommer att bli enormt. NFT låser upp royalty-kedjan för musiker, artister, författare etc. ”

Ryan förväntar sig också att identifiering, titlar, handlingar och äktenskapscertifikat blir viktiga aspekter av den växande NFT-industrin.

Medan industrin lovar, sa Ryan att skattemyndigheterna har en “tuff uppgift” framåt när de reglerar och beskattar industrin utan att kväva den i processen.

Om det hanteras ordentligt, 192 miljarder dollar i icke-fungerbar tokenförsäljning hittills kan vara toppen av isberget.

Utlämnande: Författaren höll BTC och ETH i skrivande stund.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

5 Crypto Investment misstag du bör undvika 2021

Bitcoinguide

Miljoner dränerade i ForceDAO-attacker, White Hat returnerar medel

Bitcoinguide

FinCEN utser före detta Chainalysis CTO till tillförordnad chef

Bitcoinguide