Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Intressentorgan, politiker angriper centralbankens direktiv till finansinstitut – Emerging Markets Bitcoin News


Ett organ som representerar kryptovaluta- och blockchain-intressenter i Nigeria har gått med i andra kryptoindustrispelare för att angripa det senaste Central Bank of Nigeria (CBN) -direktivet till banker. CBN-beställningen, som söker att ta bort kryptoenheter från banksystemet, trädde i kraft den 5 februari 2020.

Inte bara en ren upprepning

I ett uttalande avfärdar organet, känt som Blockchain Industry Coordinating Committee of Nigeria (BICCON), också CBN: s påstående att det nya direktivet bara är en ”ren upprepning” av vad den sa i januari 2017. Det senaste direktivet förbjöd effektivt finansiella institutioner från att tillhandahålla tjänster till personer och / eller enheter som handlar i kryptovaluta.

Vidare bedriver BICCON CBN för att inte ge “något adekvat meddelande eller domstolsbeslut från någon domstol med behörig jurisdiktion.” BICCON avslöjar också hur hastiga samt kaotiska genomförandet av ordern avslöjar hur vissa kryptoföretag har påverkats av detta beslut. BICCON förklarar:

Sedan 5 februari 2021 har ett antal person- och enhetskonton stängts. I ett konstigt och exceptionellt fall utplånades medlen på de två företagskontona för en kryptovalutaväxling och stängdes sedan så småningom.

Fortfarande noterar det representativa organet att förbudet kan möta juridiska utmaningar eftersom ”det för närvarande inte finns någon lagstiftning från nationalförsamlingen som kriminaliserar eller olagliggör handeln med kryptovaluta i Nigeria.”

Senatorer motsätter sig CBN-direktivet

Under tiden, innan BICCON publicerade mediauttalandet, hade några medlemmar av den nigerianska senaten uttryckt motstånd mot CBN-direktivet. Enligt rapporter vill den nigerianska senaten att CBN ska förklara detta beslut, och guvernören, Godwin Emefiele, kommer att framträda inför lagstiftningsorganet.

Men minst en senator, Sani Musa, har kommit ut i Stöd i CBN-direktivet. I ett tal hävdar Musa att kryptovalutor, särskilt BTC, har gjort den nigerianska valutan “nästan värdelös.” En annan tillsynsmyndighet, den nigerianska säkerhets- och utbyteskommissionen, säger också att den stöder CBN-direktivet. Rapporter citerar tillsynsmyndigheten och säger:

För tillträde till SEC: s regelverk för inkubation ställs härmed bedömningen av alla personer och produkter som berörs av CBN-cirkuläret från 5 februari 2021 tills sådana personer kan driva bankkonton inom det nigerianska banksystemet.

SEC, som tidigare tillkännagav planer på att reglera kryptovalutor, motiverar det uppenbara ansiktet och hävdar att det finns ytterligare behov av att “analysera och bättre förstå riskerna.” Tillsynsmyndigheten förnekar emellertid att det finns “motsägelser och inkonsekvenser” mellan vad SEC sade i september 2020 och dess nuvarande hållning med avseende på CBN-direktivet.

Motverka falska påståenden

Under tiden svarar BICCON-uttalandet också på några av de falska påståenden om kryptovalutor som förökas av CBN i dess uppföljningsuttalande. Därefter lägger kroppen ut vad Nigeria, som redan är den största kryptovalutamarknaden på den afrikanska kontinenten, tappar om förbudet inte ”granskas eller omvändes”.

Enligt BICCON missar Nigeria att “öka överföringar till landet.” Överföringar som skickas via kryptospår har visat sig vara populära bland en växande del av Nigerias utlänningssamhälle. Dessutom säger det representativa organet att om detta direktiv inte granskas kommer landet att se “död av centraliserade kryptovalutabörser i Nigeria, särskilt inhemska kryptovalutabörser som borde få regleringsstöd för att bli globalt konkurrenskraftiga.”

Tror du att CBN kommer att se över eller ändra sin ståndpunkt? Du kan berätta för oss vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin Nigeria, bitcoinöverföringar, BTC, BTC Nigeria, Central Bank of Nigeria, kryptobörs, Crypto-reglering, Cryptocurrency, naira, Nigeria, Nigeria Bitcoin, Nigeria BTC, Nigeria Securities and Exchange Commission, Nigerianska senaten

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Amerikanska myndigheter vidtar åtgärder för att stänga av Crypto-handelsplattformen som påstås bedra tusentals investerare – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Blockchain.com samlar in 120 miljoner dollar i en strategisk finansieringsrunda, företagets institutionella arm sväller – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Smart Bitcoin Cash-projektet lyfter fram innovativ sidokedja – Teknik Bitcoin News

Bitcoinguide