Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Interoperabilitet kan vara den största hotet mot Ethereums dominans – Op-Ed Bitcoin News


Även om det fortfarande kan vara det primära nätverksnavet för defi-aktiviteter, smarta kontrakt och NFT, kan broar byggda med konkurrerande nätverk som Tezos utgöra en allvarlig utmaning för Ethereums marknadsandel inom dessa områden.

Nya lösningar på gamla problem kan undergräva nätverkets styrka

Under tiden sedan nätverket avtäcktes har Ethereum-mördare överflödat av påståenden om att de skulle förskjuta nätverket med snabbare transaktioner, mer skalbarhet, lägre avgifter och effektivt göra nästan allt bättre.

Trots all hype kring dessa svar på Ethereums brister har inget nätverk kunnat förskjuta nätverkets överklagande totalt. Ändå kommer Ethereums brister för närvarande under attack från alla håll, och mer än någonsin tidigare.

Det nyligen avtäckta WRAP-protokollet från Bender Labs är en av flera pilar som allvarligt kan förstöra Ethereums status. Detta mycket interoperabla decentraliserade protokoll möjliggör omvandling och överföring av Ethereum-tokens, inklusive ERC-20 och ERC-721-standarder, till Tezos blockchain.

Ethereum-tokens är effektivt låsta på blockkedjan genom detta protokoll innan en “insvept” version skapas i motsvarande nätverk, i det här fallet Tezos. Den inslagna versionens underliggande värde är knuten till den faktiska token som kopieras med hjälp av $ WRAP native token för att orkestrera transformationen. Alla inslagna Ethereum-tokens är sedan kompatibla med Tezos FA2-standard, så att de kan användas fritt inom nätverket.

En allvarlig utmaning för Status Quo

Medan besegra Ethereum inte är Bender Labs uttalade mål, tänker tanken på att bygga ett mer öppet, driftskompatibelt decentraliserat finansiellt system nätverkets dominans, särskilt i Defi och smarta kontrakt.

Detta nya protokolls “bro” gör det möjligt för tokeninnehavare att röra sig fritt mellan de två ekosystemen med minimala växlingskostnader, vilket ger ett större urval av val samtidigt som användarna får möjlighet att rösta med fötterna.

Med tanke på att Tezos nu har ett mycket mer överkomligt ekosystem för utvecklare och användare i förhållande till Ethereum, tack vare sitt samförståndsbevis, utgör denna nyfunna förmåga att sömlöst migrera mellan kedjor ett allvarligt hot. Dessutom innebär Tezos självuppgraderbara natur att framtida justeringar av nätverket är mycket lättare att implementera i förhållande till Ethereums utdragna uppgraderingsprocess.

En oförutsägbar antagningsväg

Ökningsavgifter på Ethereum som är svåra att förutse pålitligt presenterar redan den katalysator som behövs för en utvandring av utvecklare och användare. Attraktionen av Tezos lägre transaktionskostnader utan påvisbara förändringar i användarupplevelsen är svår att förneka.

Men även om det i vissa avseenden kan se ut som en Ethereum-mördare kan WRAP-protokollet ha motsatt effekt på lång sikt. Genom att ge användarna en nästan friktionsfri metod för att flytta mellan ekosystem kan Ethereum faktiskt dra nytta av utökad användning.

Hur? Helt enkelt, om defi blir mer konkurrenskraftigt och smart kontraktsanvändning expanderar, kommer de två nätverken troligen att konkurrera om efterfrågan när var och en kontinuerligt uppgraderar och innoverar för att locka deltagande. Om den resulterande innovationen skickar kostnaderna, kommer den att bjuda in ännu större deltagande från både användare och utvecklare, vilket effektivt utökar kryptoanvändarnas universum istället för att dela upp det i mitten.

Även om samtalen om Ethereums förestående bortgång kommer att spridas, är WRAP-protokollet fortfarande ett allvarligt skott över fören som kan få kortsiktiga konsekvenser för nätverket, även med Ethereums framtidsinriktade potential.

Tror du att den hårda konkurrensen mot Ethereum skadar nätverket eller gör det starkare? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

FBI arresterar 6 gratis Keene-medlemmar som driver kryptovalutaväxling – Bitcoin News

Bitcoinguide

DAFI listar DAFI-token med BitMax – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Polkadot (DOT) samlar 10%, varför det kunde rensa $ 30 häckan

Bitcoinguide