Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Intel samarbetar med Microsoft för att bekämpa kryptojackingattacker genom att distribuera ett hotdetekteringsverktyg – Säkerhet Bitcoin News


Även om nyligen genomförda studier har visat en avmattning i kryptojackingaktiviteter, särskilt de som är relaterade till gruvdrivning av privatlivsmynt, är Intel fortfarande på jakt efter att slå till mot sådana aktiviteter. Teknikjätten har samarbetat med Microsoft för att distribuera en kampanj som stärker detektering av kryptojacking med ny teknik.

Verktyget kan utlösa flera detektorer för att stoppa alla hot mot kryptojacking

Enligt tillkännagivandet integrerade Microsoft Defender for Endpoint ett hotdetekteringsverktyg – känt som Intel Threat Detection Technology (Intel TDT) – designat av Intel för att starta en slutpunktsdetektering av kryptojackinghot innan det träffar ett system.

Tekniken kan aktivera centralbaserad processor (CPU) -baserad kryptomining maskininlärningsdetektering utan att kompromissa med användarnas datorer alls, sade företagen i ett gemensamt tillkännagivande.

Frank Dickson, programdirektör för säkerhet och förtroende vid International Data Corporation (IDC), gav sina tankar om detektionsverktyget:

Telemetri och funktionalitet på kiselnivå gör det möjligt för hårdvarudatorplattformen att spela en aktiv roll i hotförsvaret mot “ovanför OS” -attacker. Det är uppenbart att målet är att ge Intel-baserade system i dag och i morgon att vara i grunden säkrare och ha lägre infektionsfrekvenser än AMD, Apple och andra ARM-baserade processorsystem.

Sammantaget, vad verktyget gör är att skicka en högkvalitativ signal som utlöser flera detektorer över företagets flotta utan att minska systemets resurser.

Cryptojacking-attacker har tappat fart

Cryptojacking är en skadlig cyberattack där hotaktörer installerar krypto-gruvappar i datorer som tillhör enskilda eller företag och syftar till att bryta kryptor olagligt genom att ta resurser från systemen.

Sådana åtgärder minskar avsevärt prestandan hos de drabbade datorerna, och vissa skadliga program och vissa kryptojackingattacker har tillräckligt med funktioner för att förlänga sina armar till ett helt nätverk av datorer.

Ändå rapporterade Bitcoin.com News i början av april att kryptojackingattacker relaterade till min monero (XMR) har minskat för första gången sedan 2018.

Hotaktörer i cryptojacking-attacker bryter främst privatlivskryptovalutan, som har varit väl dokumenterad i andra underrättelseföretags forskning.

Vad tycker du om tillkännagivandet från Intel och Microsoft? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Ethereum slutar på 2 800 $ när ETH 2.0-insättningsavtal slog nytt ATH

Bitcoinguide

Bitcoin förbereder sig för nästa drag: Var är 100 SMA, den viktigaste BTC-nivån?

Bitcoinguide

Binance avbryter uttag av Ethereum och ERC-20-token innan kursen snabbt går tillbaka – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide