Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Instagram-influencer debiteras för påstått att stjäla miljoner dollar i Bitcoin från följare – Reglering av Bitcoin News


En populär Instagram-personlighet har anklagats i USA, anklagad för att ha stulit bitcoins till ett värde av miljoner dollar från sina anhängare. Han övertygade påstås ”offren att sälja sin bitcoin till attraktiva men uppblåsta värden” men han kopplade dem aldrig pengarna för de mynt som skickades till honom.

Instagram Influencer’s Bitcoin Scam

Det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) tillkännagav onsdagen att en populär Instagram-personlighet som kallas ”Jay Mazini” har anklagats för trådbedrägeri relaterat till en bitcoinbedrägeri. Justitiedepartementet skrev:

Ett klagomål lämnades in vid federal domstol i Brooklyn igår där Jagara Igbara, även känd som ‘Jay Mazini’, anklagades för trådbedrägeri relaterat till ett system där svaranden påstås ha fått uppoffren att skicka honom bitcoin genom att felaktigt påstå att ha skickat banköverföringar. i utbyte mot bitcoin.

DOJ förklarade att “I verkligheten skickade Igbara aldrig pengarna och stal åtminstone 2,5 miljoner dollar i bitcoin från offren.”

Den tillförordnade amerikanska advokaten Mark Lesko beskrev att Igbara ”använde sin enorma popularitet på sociala medier för att lura sina anhängare att sälja honom bitcoin … till attraktiva men uppblåsta värden.” IRS-CI-specialagent Jonathan Larsen noterade på samma sätt att “Den tilltalade använde påstås sin online-popularitet för att bedra dem som vill byta bitcoin mot kontanter över marknadsvärdet.”

Enligt klagomålet hade fram till mars i år ”Igbara, under namnet ‘Jay Mazini’, ett populärt Instagram-konto med nästan en miljon anhängare där han skulle lägga upp videor som visade sig dela ut stora mängder kontanter till individer som gåvor. ” DOJ detaljerade:

Från och med januari 2021 började Igbara lägga upp videoklipp på sitt Instagram-konto som erbjuder att köpa bitcoin från andra Instagram-användare till priser 3,5 till 5% över marknadsvärdet.

“Igbara hävdade att han var villig att betala över marknadspriser eftersom de traditionella bitcoin-börserna begränsade hur mycket bitcoin han kunde köpa,” tillade justitieministeriet.

När offren gick med på försäljningen, skickade Igbara dem dokument som innehöll bilder av påstådda bekräftelsessidor för banköverföring som felaktigt bekräftade att Igbara hade skickat en banköverföring för de utlovade beloppen. Offren överförde sedan sin bitcoin till Igbara men “de utlovade banköverföringarna kom aldrig.”

FBI-biträdande chefschef William Sweeney påpekade att “Det fanns inget filantropiskt med bitcoin-transaktionerna som Igbara bedrev med sina offer” och betonade att en snabb online-sökning “kommer att avslöja en helt annan bild av denna multimillion-dollar-bedragare.”

Denna utredning pågår fortfarande och myndigheterna uppmanar alla som tror att de kan ha blivit offer för denna plan att lämna in ett klagomål till FBI. Om dömts, får Igbara upp till 20 års fängelse.

Vad tycker du om detta bitcoin-blufffall? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

IMF: s representant för Nigeria uppmanar till försiktighet vid användning av kryptovalutor – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Injective och Band Protocol tar DeFi till nästa nivå

Bitcoinguide

Crypto CEO “övertygad” om Bitcoin Cycle Top, varnar för försäljning av sidintensitet

Bitcoinguide