Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Innan börsintroduktionen betalar Coinbase CFTC $ 6,5 miljoner för att reglera falsk rapportering, tvätta handelsavgifter – Reglering Bitcoin News


Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har bötfällt Cryptocurrency Exchange Coinbase $ 6,5 miljoner “för vårdslös falsk, vilseledande eller felaktig rapportering samt tvätthandel.” Denna verkställighetsåtgärd kom när Coinbase gör sig redo för sitt börsintroduktion (Nasdaq).

CFTC vidtar åtgärder mot Coinbase

CFTC tillkännagav fredag ​​att det har utfärdat en order som avgör avgifter mot kryptovalutaväxlingsoperatören Coinbase Inc. “för hänsynslös falsk, vilseledande eller felaktig rapportering samt tvätthandel.” Tillsynsmyndigheten skrev:

Ordern kräver att Coinbase ska betala en borgerlig penningstraff på $ 6,5 miljoner och att upphöra och avstå från ytterligare överträdelser av Commodity Exchange Act eller CFTC-regler.

Beställningen beskrev att mellan januari 2015 och september 2018, “Coinbase levererade hänsynslöst falska, vilseledande eller felaktiga rapporter om transaktioner i digitala tillgångar, inklusive bitcoin,” på sin GDAX-plattform.

CFTC fann att medan Coinbase avslöjade att det handlade på GDAX-plattformen, kunde det inte avslöja att det “hade mer än ett handelsprogram och handlade via flera konton.” Derivatvakten utvecklade att företaget under den ovannämnda perioden ”drivte två automatiserade handelsprogram, Hedger och Replicator, som genererade order som ibland matchade varandra.”

Dessutom klargjorde tillsynsmyndigheten att “medan Hedger och Replicator hade oberoende syften, i praktiken matchade programmen order med varandra i vissa handelspar, vilket resulterade i transaktioner mellan konton som ägdes av Coinbase.” Kryptoutbytet “inkluderade informationen för dessa transaktioner på sin webbplats och tillhandahöll den informationen till rapporteringstjänster”, inklusive Crypto Facilities, Coinmarketcap och NYSE Bitcoin Index. CFTC klargjorde:

Transaktionsinformation av denna typ används av marknadsdeltagare för prisupptäckt relaterat till handel eller ägande av digitala tillgångar och resulterade potentiellt i en upplevd volym och likviditetsnivå hos digitala tillgångar, inklusive bitcoin, som var falskt, vilseledande eller felaktigt.

Tvätta affärer i Litecoin / Bitcoin av tidigare anställd

Vidare finner verkställighetsordern att mellan en augusti och september 2016 ”använde en tidigare Coinbase-anställd en manipulerande eller vilseledande enhet genom att avsiktligt placera köp- och säljorder i handelsparet litecoin / bitcoin på GDAX som matchade varandra som tvätttransaktioner.” Ordern anger inte namnet på den anställde.

CFTC noterade att den anställdas ”tvätttransaktioner i litecoin / bitcoin-handelsparet mellan konton som han ägde och kontrollerade vissa dagar utgjorde en betydande andel av kontraktets handelsvolym, allt från så lite som 0,62% till så mycket som 99,0% av den dagliga handelsvolymen. ” CFTC hävdar:

Detta skapade ett vilseledande utseende av likviditet och handelsintresse i litecoin. Coinbase har därför befunnits vara ansvarig som huvudman för denna anställds beteende.

Litecoins grundare Charlie Lee var teknisk ingenjör på Coinbase mellan juli 2015 och juni 2017. I december 2017 sa Lee att han sålde och donerade alla sina LTC utom några fysiska som han hade som samlarobjekt.

Samtidigt gör Coinbase sig redo för sitt börsintroduktion (IPO) via en direkt notering på Nasdaq som den kommer att handla under tickersymbolen COIN. Enligt Bloomberg har emellertid det offentliga erbjudandet nu skjutits tillbaka till april. Den här veckan ansökte Coinbase om att sälja 114,9 miljoner aktier till sin börsintroduktion. På onsdagen sa det att de senaste privata marknadstransaktionerna hade värderat företaget till cirka 68 miljarder dollar, en lägre värdering än de tidigare 100 miljarder dollar.

Vad tycker du om CFTC: s åtgärder mot Coinbase? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

cftc-åtgärd, cftc-myntbas, cftc-verkställighet, Coinbase, myntbaserade avgifter, Coinbase-falsk rapportering, Coinbase-böter, Coinbase-börsintroduktion, Coinbase avgör avgifter, Coinbase-tvätthandel, tvätthandel

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

UNI-mamma som Uniswap V3-meddelande lämnar tjurar som vill ha mer

Bitcoinguide

Engelska fotbollsklubben undertecknar sponsoravtal som inkluderar möjligheten att få betalda bonusar i Bitcoin – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum Bullish Retest erbjuder “Once-in-A-Lifetime Opportunity”

Bitcoinguide